Startsida / Inlägg

Carlos Sainz: Det mest orättvisa i mitt liv

av Anna Andersson

Carlos Sainz bestraffades med fem sekunder och lämnar Australien utan poäng.

Själv anser han att det var fel.

– Jag har aldrig, inte under hela mitt liv, varit med om en mer orättvis bestraffning, säger han till brittiska Sky.

Carlos Sainz
Carlos Sainz var irriterad efter Australien GP. (AP/TT)

– Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga. Jag är besviken, jag tycker att det är orättvist och jag känner att jag inte kan säga mer.

Carlos Sainz körde på Fernando Alonso

Sainz körde på Fernando Alonso i samband med omstarten efter den andra röda flaggan. Då återstod två varv av loppet. När loppet sedan avslutades bakom säkerhetsbil startade bilarna i den ordning de var vid föregående start, men ingen fick köra om en framförvarande bil.

Sainz tilldelades fem sekunders tidställägg och blev vansinnig.

– Vi förtjänar inte att tappa poängen. Det är oacceptabelt. Säg till domarna. Det är oacceptabelt, de måste vänta till loppet är slut och prata med mig.

Men hans klagan hjälpe inte. Eftersom Charles Leclerc försvann redan i starten under F1 i Melbourne tog stallet noll poäng.

 

IndyCar – tufft i Texas

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist tog pole position, men kraschade i Texas.

Felix Rosenqvist hade pole position och drömmen om en seger i Texas. Det tog slut på det 177:e varvet av 250.

– Det här stället fortsätter tydligen att både älska och hata mig, säger Felix Rosenqvist som hzade pole popsition även i fjol och då bröt med tekniskaproblem.

– Jag passerade en bil på utsidan av Kurva 3/4 och kom lite för högt upp från racelinjen. Jag fick ett litet kast och lyckades rädda det, men sedan fick jag ett till och då var jag för långt upp i banan och ute bland alla gummirester. Därifrån var det tyvärr kört.
Marcus Ericsson gjorde ett sämre kval och slutade på plats åtta i racet som vanns av Josef Newgarden.

Hela resultatliustan i IndyCar i Texas

Nästa deltävling för NTT INDYCAR SERIES är stadsloppet i Long Beach, Kalifornien, om två veckor (14-16 april).

Dino Beganovic i Formel 3

Dino Benagnovic slutade femma i det första F3-loppet i Melbourne och det var helgens bästa placering. I det andra loppet slutade han på plats 13.

– Jag är nöjd med det första racet och P5, även om jag faktiskt hade läge på pallen där men inte riktigt hade flytet med mig, säger Dino Beganovic.

– Det hände väldigt mycket i det loppet med flera säkerhetsbilar och omstarter, så jag fick en bra chans att träna på de momenten och jag kände mig alltid stark där.

I det andra loppet tappade han inledningsvis tre placeringar när hans bil tillfälligt gick in i säkerhetsläge med reducerad motoreffekt.

Han låg sedan på plats åtta när han tilldelades ett tidstillägg på tio sekunder sedan han haft kontakt med en konkurrent.

– Farten har på det stora hela varit bra, men det har varit lite oflyt ute på banan och också ett par misstag från min sida. Det andra racet var ganska tufft. Jag gjorde mitt bästa för att komma tillbaka efter att bilen gick in i safety mode. Det var inte mitt bästa race, men så är det ibland och det ingår i sporten. Allt som allt har det varit en fantastisk upplevelse att tävla här i Melbourne.

Han ligger kvar på plats tre i mästerskapet när det nu blir en paus med tester ipå Imola och Barcelona. Nästa detävling körs på Imola i 19-21 maj.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB