Startsida / Inlägg

Daniel Ricciardo om problemen hos McLaren

av Anna Andersson

F1-stjärnan Daniel Ricciardo led av en ätstörning.

Nu berättar han om den tuffa tiden hos McLaren.

Daniel RIcciardo
Daniel Ricciardo mådde inte bra hos McLaren (TT)

Daniel Ricciardo var länge en av de stora stjärnorna i Formel 1. Han lämnade Red Bull efter 2018, flyttade till Renault och vidare till McLaren. Där tog han en seger, men han hade problem att prestera. Han kom inte alls  till rätta med bilen och när han ser tillbaka på tiden efter Red Bull så tog han tre pallplatser på fyra år.

Han mådde inte alls bra och blev ersatt av Oscar Piastri.

Nu är han tredjeförare hos Red Bull.

– Jag vill inte gå så långt att jag säger att jag var deprimerad, men det är säkerligen så att jag inte åt speciellt mycket, säger han till Racefans.

– Jag mådde inte bra, jag var inte så glad som jag brukar vara. Ifjol hände så mycket att jag hela tiden hade en nervös energi i kroppen. Jag hade ingen apit och det var lite rörigt. Alltså, ja. Jag var rätt tunn.

”Daniel Ricciardo var smal när han kom”

Hans kroppsstorlek var något som även stallchef Christian Horner reagerade över.

– Vi fick mata honom lite. Han var ganska smal när han kom till oss, men nu är han i bättre form, säger Horner.

– Han tränar ordentligt och är redo när chansen kommer.

I dag mår Daniel Riccirdo betydligt bättre och han har hittat sin plats i teamet, men det är långtifrån säkert att han alltid kommer att trivas i rollen som reserv.

–  Nu mår jag bra och jag får också det som jag har förväntat mig i år, säger han.

– Jag hade tillräckligt långt uppehåll för att jag ska känna mig frisk och lycklig. Det har också påminnt mig om hur häftigt det är att vara på en plats där jag kämnner att jag förhoppningsvis kan ta en pallplats igen.

Han påpekar också att han inte vill lämna F1.

– Jag visste redan i mars att jag inte var färdig. Jag har inte gått i pension, säger 33-åringen från Australien.

Kort om F1 – nyheter från Formel 1

Valtteri Bottas var chanslös i Barcelona. Anledningen? Ett skadat golv. I går presenterade Alfa Romeo, det som ska bli Audi F1, en riktig kupp.

Aston Martin planerar en uppdatering till tävlingen i Kanada kommande helg. Det blir det första steget av flera uppdateringar.

Formel 1 kommer inte att tävla i Sydafrika 2024. Planerna läggs på is. Detta beror bland annat på Sydafrikas relation med Ryssland.

Det ryktas om att däcktillverkaren Bridgestone vill tillbaka till Formel 1. I sådantfall som ensam däcktillverkare. Bridgestone var en del av F1 från 1997-2010 och mellan 2007 och 2010 var företaget ensam däckleverantör. Bridgestone har visat intresse för att leverera däcken 2025-2027.

Vår F1-podd Plattan i Mattan tar inte sommaruppehåll inte, varje onsdag. Året runt.

Missade du vår tävling? Nu har du chansen igen. Du kan tävla om biljetter till Nederländernas GP. Denna tävling administreras av arrangörern och du behöver svara på vem som var tvåa efter Max Verstappen 2022?

Tävla här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB