Startsida / Inlägg

Mercedes F1: Uppdateringen fungerar!

av Anna Andersson

Mercedes F1 har tagit tre pallplatser på två lopp. Nu vågar Toto Wolff vara positiv.

– Uppdateringen fungerar.

Mercedes F1
Fernando Alonso, och Lewis Hamilton. Det är nio VM-titlar på en bild. Hamilton kör för Mercedes F1, Alonso för Aston Martin (AP-TT)

Mercedes hade en tung inledning av säsongen i Formel 1, men kom med en uppdatering till Monaco. Det gav en fjärdeplats för Lewis Hamilton och en femteplats för George Russell. I Barcelona veckan efter tog stallet två pallplatser och i Montreal hade det mycket väl kunnat bli ordentligt med poäng igen.

Om inte George Russell kraschat på varv 12.

Men Lewis Hamilton svarade upp med en ny pallplats och Mercedes är tvåa i konstruktörsmästerskapet. Framförallt har stallet två förare som slåss mot Aston Martin, som i praktiken enbart tävlar med Fernando Alonso.

– Montral var den bana som vi var allra mest oroade över att vår bil inte skulle vara snabb. I början av året blev vi krossade på den typen av banor, nu är vi med. Vi var kanske en tiondel efter Alonso och Aston Martin, och de kom ändå med en enorm uppdatering. Vi var inte heller allt för långt efter Max Verstappen, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

– Detta var ännu ett enormt steg framåt.

När tar Mercedes F1 sin första seger 2023?

Lewis Hamilton, som delade prispallen med Max Verstappen och Fernando Alonso var nöjd över sin tredjeplats, men konstaterade att han hela tiden förlorade fart i de långsamma kurvorna.

– Vi måste få mer downforce i bilen. Jag tror att vi kommer att klara det. Någon gång gör vi det. Max är långt bort, men vi närmar oss. Detta var ännu ett steg i rätt riktning, säger Hamilton som har vunnit sju VM-titlar.

 

Frågan är när Mercedes F1 tar sin första seger 2023? Ifjol dröjde det till Brasilien GP när George Russell tog en seger (två om vi räknar sprinten). Lewis Hamilton var däremot helt utan seger 2022. Det var första gången under hans karriär i F1. Den startade 2007.

Nästa deltävling avgörs i Österrrike om två veckor. Då är det sprinthelg igen, vilket betyder kval till GP på fredagen, sprintshoot-out och sprint (100 km) lördag och GP på söndagen. Faktum är att Red Bull har vunnit alla race utom ett, det som Russell vann i Brasilien, sedan Frankrikes GP i  juli 2022.

Undrar om Lewis Hamilton och Toto Wolff löser ett nytt kontrakt innan dess?

 

En av de hetaste scenerna från F1 i Montreal. Domarna släppte den. Vad tycker du?

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB