Startsida / Inlägg

F1 på Silverstone: Detaljerna kring Hamiltons framtid

av Anna Andersson

Inför F1 på Silverstone är Lewis Hamilton nära ett nytt kontrakt. Med Mercedes.

Denna gång handlar det inte om pengar utan om små, små detaljer. 

– Vi vill att det ska bli perfekt, säger Toto Wolff.

F1 på Silverstone
Mercedes räknar med att Lewis Hamilton stannar i F1 ett par år till. (AP-TT)

Det snackades om att Ferrari gett honom ett erbjudande och om att kontraktet skulle vara klart efter en halvtimmes kafferast, men det har tagit längre tid än så.

Nu är det dock nära, Lewis Hamilton och Mercedes närmar sig varandra och en framtid i Formel 1.

– Vi vill att det ska vara perfekt, varje detalj och ibland kan man ha en situation där ytan är helt polerad. Det handlar absolut inte om pengar utan om framtiden och hur vi ska se till att den blir bra och perfekt för alla parter. Vi snackar inte längre om någon kontraktsländ eller om pengar. Det handlar om andra saker, säger Mercedes stallchef till motorsporttotal.com.

Vi lär säkerligen snacka mer om Hamilton och hans framtid under helgen. Varken Hamilton eller Wolff räknar med att kontraktet är klart innan F1 på Silverstone.

Inför F1 på Silverstone

Nu är det dags för raceing och vi går från sprinthelg till traditionell racehelg. Nu är vi tillbaka vid formatet tre träningar: kval och race och det på den bana där Formel 1s historia startade. Det första F1-loppet någonsin avgjordes på den gamla flygbasen i Silverstone i maj 1950. Det är hemmabana för de flesta av F1-teamen, som har sina fabriker i närheten av banan.

Det är en klassisk racehelg som  bjuder på en underbar bana, Hamiltonmania och som kan avnjutas i allt från strålande sol till ösregn. Som prognosen ser ut nu, i början av veckan, finns det risk för regn under stora delar av tävlingshelgen. Under lördagens kval kan det också finnas en risk för åska.

Numera är också Storbritannien det land som har flest förare på gridden så räkna med att det är ett stort intresse. Även om det skulle bli blött.

 

F1 på Silverstone – tiderna som gäller

Fredag 7.7

Träning 1 kl 13:30

Träning 2 kl  17:00

Lördag 08.07.2023

Träning 3 kl 12:30

Kval till Storbritannien GP kl 16:00

Söndag 09.07.2023

F1 på Silverstone startar klockan 16:00

McLaren med nyheter

Kolla in McLarens nya design för F1 på Silverstone – hemmaplan

Vid sidan av den nya designen har McLaren  även en uppdaterad bil till Oscar Piastri, Lando Norris använde sig av den uppdaterade bilen senast under Österrike GP.

Räkna också med en större uppdatering hos Mercedes. Redan i Kanada förklarade stallchef Toto Wolff sommarens planer:

– Vi har med oss en större uppdatering till Silverstone och sedan ytterligare en innan sommaruppehållet, sa han redan i Kanada.

– Under våren har vi lärt oss så mycket och vi lär oss så mycket snabbare sedan vi förändrade vårt designkoncept. Vi kommer att ta stora steg de kommande fyra loppen.

Nu blev det istället ett steg bakåt i Österrike, men förhoppningarna inför F1 på Silverstone är stora. Två brittiska förare, ett team med sina fabriker i närheten av banan och en Lewis Hamilton som vunnit åtta segrar i Storbritannien GP.

Notera att Red Bull inte har vunnit F1 på Silverstone sedan 2012, då vann Mark Webber, innan dess vann stallet 2009 och 2010 med Sebastian Vettel och Webber.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB