Startsida / Inlägg

Nytt F1-team? APXGP med Brad Pitt

av Anna Andersson

Ett elfte team fanns med under F1 på Silverstone.

APXGP med Brad Pitt och Damson Idris.

APXGP med Brad Pitt
APXGP med Brad Pitt redo för att köra ett fiktigt F1-lopp på Silverstone A (AP-TT)

Att Brad Pitt spelar in en ny film om Formel 1 är ingen hemlighet, men aldrig tidigare har det gjorts en spelfilm i samband med en tävlingshelg i F1. Under F1 på Silverstone byggdes ett elfte garage upp för APXGP och bil nummer 7 med föraren Sonny Hayes (Pitt) hade hade en egen skylt, samt mekaniker, däck och nosar som syntes i och utanför garaget.

APXGP med sina förare  Brad Pitt och Damson Idris spelade in vissa scener där ett par av årets förare var statister, Pitt och regissören Joseph Kosinski var med på förarnas möte inför Storbritannien GP.

– Det var säkert det bästa förarmöte som vi någonsin har haft, sa Lewis Hamilton, som tävlat i Formel 1 sedan 2007.

Han har dock en uppgift i produktionen och är kanske inte helt neutral, men även andra förare var positiva.

– Det  var roligt, ett nytt ansikte och rätt oväntat att se Brad på ett förarmöte, säger Ferraris Charles Leclerc till motorsport.com.

– De förklarade lite om vad vi kan förvänta oss av filmen och det var väldigt spännande. Jag ser verkligen fram emot att se den. Juste kille.

Nytt team i F1? APXGP med Brad Pitt och Damson Idris

APXGP med Brad Pitt i F1
Brad Pitt och Damson Idris som ska spela in en Film om Formel 1 (AP-TT)

I helgen körde också den GP2-bil som Mercedes har varit med och tagit fram på banan, den rattades då av tidigare racerförare som Craig Dolby som Luciano Bacheta, i dag är de stuntmen.

– Det var ett sådant tillfälle som när man ser en världsstjärna så känns det helt overkligt, säger George Russell, som är ordförande i förarnas fack, GPDA.

– Och när du får möta en sådan människa, oavsett om det är oavsett om det är Tom Cruise, Brad Pitt eller Roger Federer som du har turen att möta, så inser du att de är helt normala människor. Han skämtade, hade kul och var bara en av killarna. Det ska bli spännande att se filmen.

Den enda som verkligen inte bryr sig är de två senaste årens världsmästare Max Verstappen som också leder årets mästerskap.

– De använder nog lite bilder från oss alla, onboardbilder och så. Jag kan verkligen inte bry mig om detta, säger han.

– I slutändan görs alltid filmen för att skapa lite show. Det är ingen sanning i det. Men det blir säkert bra. Jag bryr mig inte så mycket.

Filmen produceras av Apple och har ännu inget namn, men kommer att handla om Brad Pitt (Sonny Hayes) som imponerade under inledningen av sin karriär, när han var ung. Sedan gör han en comeback. Producenten vill göra den mest autentiska racingfilm som någonsin har gjorts och har även tagit hjälp av Lewis Hamilton, sjufaldig världsmästare i Formel 1.

– Mitt jobb är att se till att det är autentiskt och att alla kommer att se det och säga att det är en trovärdig film, säger Hamilton till motorsport.com.

Korta nyheter från F1 på Silverstone

Sex segrar i rad för Max Verstappen. Han är den första föraren sedan Nico Rosberg som lyckas med det, men Rosberg behövde två säsonger på sig. Från Mexico 2015 till Kina 2016. Kan Verstappen  utmana Sebastian Vettel som har rekordet på nio segrar i rad?

1988 vann McLaren elva lopp i rad. Från Brasilien till Belgien. I år har Red Bull vunnit samtliga elva lopp från Abu Dhabi till Storbritannien.

Det är 24 år sedan Storbritannien hade två förare på prispallen under Storbritanniens GP. 1999 var det David Coulthard  (1) och Eddie Irvine (2). Nu var det Lando Norris ( 2) och Lewis Hamilton (3).

McLaren tog fler poäng under Storbritanniens GP än vad stallet gjort hittills under säsongen. Inför loppet hade Norris och Oscar Piastri plockat 29 poäng. På Silverstone tog de 30.

Lewis Hamilton har tagit 14 pallplatser på Silverstone. Shakira var återigen i F1:s paddock.  Det är tredje gången på kort tid. Ligger det något i ryktena om henne och Lewis Hamilton?

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB