Startsida / Inlägg

Drive to Survive 2024: Då släpps säsong 6 av Netflix succé

av Anna Andersson

När är det dags för Drive to Survive säsong 6? Netflix släpper sin F1-succe i slutet av februari.

Men vad får vi se?

 Drive to Survive 2024
Sergio PerezRed Bull krockar med Charles Leclerc, Ferrari, under Mexikos GP i F1. Syns det i Drive to Survive 2024? (AP-TT)

Ja snart är det dags för Formel 1 2024 och det innebär också att Netflix släpper Drive to Survive säsong sex. Fram till i juni 2023 hade 90 miljoner människor sett de fem första säsongerna och serien har skapat ett enormt intresse i USA som faktiskt hade tre GP-lopp under 2023, Miami, COTA och den omtalade tävlingshelgen i Las Vegas.

Den 23 februari 2024 är det återigen dags att bänka sig framför TV:n. Samtidigt som F1 avslutar sina försäsongstester i Bahrain är det dags att bänka sig framför Drive to Survive. Återigen får tittarna följa med in bakom stängda dörrar och jag har funderat lite över vilka historier som vi kan få följa i den sjätte säsongen av Drive to Survive.

En säsong brukar ligga kring tio avsnitt, men vad kommer den att täcka? Går vi tillbaka till säsong fem så valde produktionen att titta mer på att vissa team gick över budgetgränsen, men de vidrörde knappt Sebastian Vettels sista säsong i Formel 1.

Vad kan vi få se i Drive to Survive 2024?

Nyck de Vries ut – och Daniel Ricciardos återkomst

Nyck de Vries startade säsongen för AlphaTauri, men innan året var över hade han lämnat och Daniel Ricciardo kommit tillbaka, Riccardo drabbats av en fraktur i handen och ersatts av Liam Lawson för att sedan komma tillbaka igen.

Dessutom låg stallet länge sist i konstruktörsmästerskapet, gjorde ett byte i teamledningen och lyckades till slut säkra en åttondeplats.

Det är värt ett avsnitt.

 

Succén för Williams och Alex Albon

Under tre av  fyra säsonger har Williams slutat sist i mästerskapet, men med den nya teamchefen James Vowles säkrade stallet en sjundeplats. Allt tack vare Alex Albon. Han har varit en favorit hos Netflix, de porträtterade honom när han tappade styrningen hos Red Bull, han syntes också i samband med sin comeback hos Williams 2022 och i år tog han 27 poäng vilket gjorde honom till 13:e förare i VM. Den comebacken är verkligen en story för Drive to Survive 2024.

Drive to Survive 2024
Günther Steiner har nu lämnat Haas F1 (AP-TT)

Hur hanterar Netflix det faktum att Günther Steiner fått sparken?

Haas Günther Steiner har varit en stor publikfavorit, Netflix har porträtterat honom och hans förhållande till teamets förare vid flera tillfällen. Steiner har synts frekvent och hans “Fuck” har hörts väldigt många gånger under de tidigare säsongerna.

Han fanns med hos Haas när 2023 startade. Han fanns också med när säsongen avslutades.

Men under januari 2024 meddelade Haas F1 att stallet avslutat samarbetet med Günther Steiner. Efter tio år i teamet fick han sparken. Ägaren Gene Haas var inte nöjd med resultatet Haas F1 kom sist i VM i F1 2023.

Det blir spännande att se hur produktionen hanterar förlusten av en av seriens största stjärnor.

Sergio Perez tvivel

Sergio Perez startade säsongen som en förare med kapacitet att vinna VM, när han vann i Baku hade han vunnit två av fyra lopp och han var bara sex poäng efter Max Verstappen.

Hur skulle Red Bull hantera konflikten?

Men det blev ingen konflikt. Därefter missade han topp nio i kvalet vid sex race i rad. Han vann inget mer race under året och han fastnade i en negativ spiral. Mycket av snacket under säsongen handlade om Perez vara eller icke vara hos Red Bull, om Daniel Ricciardo skulle ersätta honom eller inte. Och hur nära var det?

Vi vill se den sanna historien, men frågan är om Red Bull släpper den?

Alpines konflikter

Vi fick en försmak av de konflikter som finns mellan Pierre Gasly och Esteba Ocon inför årets VM-säsong, men hur hanterar produktionen årets alla förändringar hos Alpine? Nya, väldigt kända ägare klev in i teamet och flera nyckelpersoner ( Laurent Rossi, Otmar Szafnauer och Alan Permane) tvingades lämna under säsongen. Szafnauer spelade en stor roll under Drive to Survive säsong 5 när det handlade om Fernando Alonso som lämnade teamet för Aston Martin och även när stallet tappade Oscar Piastri till McLaren.

Fernando Alonso på prispallen igen

Han har fyllt 40 år. Han gjorde ett omtalat teambyte inför säsongen och blev sedan en återkommande gäst på prispallen. Hur hanterar Netflix Fernando Alonsos otroliga someback? Det blir också intressant att se hur produktionen porträtterar Aston Martins Lance Stroll, vars pappa äger teamet, men som inte alls lyckades på banan.

Drive to Survive 2024
Oscar Piastri slog igenom i F1 2023 (AP-TT)

McLarens comeback

McLaren inledde säsongen under all kritik, men när Lando Norris fick en uppdaterad bil svängde resultatet och snart följde Oscar Piastri efter. Vilken roll spelade det faktum att Sergio Perez kraschade sin Red Bull i Monaco så att hela världen kunde se bilens hemliga golv?  McLaren blev årets överraskning och avslutade säsongen med en sprintseger. Den tog Oscar Piastri.

Hur tog Lando Norris den nyheten?

McLaren har för övrigt presenterat sin livery till F1 2024.

Förhoppningsvis porträtteras även McLaren i ett av årets avsnitt, men det finns ytterligare historier som jag gärna vill se. Vad sägs om F1 i Las Vegas? Carlos Sainz seger i Singapore och Mercedes byte av koncept? Då har jag inte ens nämnt Max Verstappens rekord.

I slutet av februari får vi se vad produktionen har valt för historier i år.

När släpps Drive to Survive säsong 6?

Den 23 februari släpper Netflix årets Drive to Survive säsong 6.

Blir det en Drive to Survive säsong 7?

I nuläget har Formel 1 och Netflix inget kontrakt för en sjunde säsong av Drive to Survive.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB