Startsida / Inlägg

Nyheter inför F1 2024

av Anna Andersson

God morgon! Vakna till många kul nyheter kring F1 2024.

Det gäller team som Mercedes, Red Bull, AlphaTauri och Alpine.

F1 2024
Toto Wolff fortsätter samarbetet med Mercedes (Lewis Hamilton) i ytterligare tre år. (AP-TT)

Vi har hunnit smälta historien om att Günther Steiner nu har fått sparken från Haas F1, men det betyder inte att nyhetsflödet i Formel 1 har lugnat ner sig. Toto Wolff har förlängt kontraktet med Mercedes fram till och med 2026, vilket betyder att han ska föra stallet in i det nya regelverket som införs samma år.

Toto Wolff är också delägare i teamet.

Det händer också saker hos AlphaTauri, det skriver motorsport.com. Portalen skriver att Alan Permane, tidigare sportchef hos Alpine, är klar för teamet. Permane jobbade i hela 34 år för stallet med fabriken i Enstone, han har arbetat för Benetton, Renault, Lotus och senast Alpine. Han lämnade stallet i samma veva som Otmar Szafnauer gjorde det.

Värvningen har inte bekräftats av AlphaTauri.

Lägg därtill att vi kan plocka in ytterligare tre lanseringsdatum i kalendern. Det handlar om Mercedes, Red Bull och Alpine och de datum de ska presentera sina utmanare till F1 2024. Där Red Bull lägger sig senast, direkt efter Ferrari och Mercedes.

Då presenteras bilarna till F1 2024

2 februari – Haas – digital

5 februari  – Stake – London

5 februar – Williams – New York

7 februari – Alpine

8 februari – Visa Cash App RB (AlphaTauri) Las Vegas

12 februari – Aston Martin – Silverstone

13 februari – Ferrari – Maranello

14 februari – Mercedes – Silverstone

14 februari – McLaren

15 februari –  Red Bull

 

Alla förare och team till F1 2024 hittar du här.

För övrigt har det ryktats om att huvudsponsorn vill att Aston Martin ska sparka Lance Stroll. Att kanadensaren har ett fripass, men inte presterar. Detta dementeras dock av Aston Martin hos sport.de.

Det blev en etappseger för Mattias Ekström och Emil Bergkvist under den åttonde etappen av Rally Dakar, men en tyngre gårdag där svenskarna fick problem med bilen och tappade enormt mycket tid gör att de har tappat i sammandraget. Där ligger depå plats 21. Audikollegan Carlos Sainz leder tävlingen som avslutas i helgen

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB