Startsida / Inlägg

Lewis Hamiltons lillebror om det svåra spelberoendet

av Anna Andersson

Lewis Hamilton vann flera VM-titlar i Formel 1. Samtidigt fastnade hans  lillebror så djupt i spelberoendet att han funderade över att ta sitt liv. Nicolas Hamilton tvingades sälja den lyxbil han fått av sin bror för att betala sina skulder.

– Det kändes praktiskt taget som om jag hade stulit pengarna från min bror. Jag har aldrig förlåtit mig för det, säger Nicolas Hamilton.

 Lewis Hamilton
Lewis Hamilton kramar om sin bror Nicolas efter segern i VM 2008 (AP-TT)

Nicolas Hamilton, 32, är halvbror till den sjufaldige världsmästaren i Formel 1, Lewis Hamilton. I sina memoarer berättar han om de två pund han spelade på Arsenal ledde fram till ett kraftigt spelberoende. Han spelade bort tusentals pund på online casinon och gick ner i en depression så svår att han funderade över att ta sitt liv. Det var 2017.

Hans spelande ledde till så stora skulder att han tvingades sälja sin Mercedes C63, en lyxbil han fått av sin bror.

– Jag skämdes så mycket över att behöva använda den fantastiska gåvan till att betala min skuld till skatteverket, skriver han i boken som citeras av Daily Mail.

– Det förstörde mig. Jag fick en riktig väckarklocka och jag hade ingen möjlighet att gå vidare eftersom jag hade förlorat allt.

Han fortsätter:

– Jag satt fast. Jag hade en balkong i min lägenhet och jag funderade på vad som skulle hända om jag hoppade från den.

Betalade skulden med bil från Lewis Hamilton

Nicolas Hamilton är också racerförare. 2015 blev han den första personen med funktionsnedsättning att tävla i British Touring Car Championship, BTCC, ett mästerskap som vanns av Rickard Rydell 1998. Hamilton, som föddes med rörelsenedsättningar Cerebral pares (CP), har alltid varit intresserad av racing. Samtidigt som hans bror tävlat i F1 har han tävlat i standardvagn.

Under 2017, när Lewis Hamilton jagade sin tredje VM-titel tillsammans med Mercedes mådde Nicolas som sämst. Men han klarade inte av att varken be sin bror eller sina föräldrar om hjälp. Istället ringde han hjälplinjen till en organisation som arbetar med psykisk ohälsa.

– Jag ville bara vinna och förluster avskräckte mig inte. Det gjorde att jag kom in i en cykel, säger Nicolas Hamilton till The Times.

– Jag kunde inte sluta tänka på det utan ville bara gå tillbaka till  min dator.

Han fortsätter:

– Jag förstod att det var ett problem, men jag var för långt inne, rädd för att sluta. Jag hade förlorat så mycket pengar att om jag slutade satt jag i ett hål jag inte kunde ta mig ur.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton med sin pappa Anthony, styvmamma och lillebror på FIA:s gala år 2008 (AP )

Spelberoendet nära att knäcka Hamilton

I dag har Nicolas Hamilton tagit sig ur sitt beroende, han var på plats när F1 tävlade i Las Vegas, men spelade ingenting.

Nicolas Hamilton besöker ofta sin bror under tävlingshelgerna i Formel 1. Lewis Hamilton har haft en tung start på årets säsong, där han bara har tagit tio poäng på de inledande fyra deltävlingarna.

Till nästa år byter Lewis Hamilton till Ferrari vilket har startat en stor rotation på förarmarknaden.

Läs mer om F1 Silly Season här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB