Startsida / Inlägg

F1: Red Bull ökar kraven på Sergio Perez efter ny nolla

av Anna Andersson

Nytt kontrakt – ännu en misslyckad F1-helg. Nu ökar Red Bull Racing kraven på Sergio Perez.

– Han måste leverera bättre än så, säger stallchef Christian Horner.

Sergio Perez F1
Sergio Perez hade en tuff helg under F1 i Kanada – igen (AP-TT)

Red Bulls Sergio Perez åkte ut i den första kvalomgången i Monaco och följde upp med ett brutet lopp. Mönstret var detsamma under Kanadas tävlingshelg i Formel 1.

Återigen åkte han ut i Q1 och för andra gången i rad så blev han helt utan poäng.

– Jag gjorde en miss i kurva 6. Det är svårt där och flera förare gör misstag där, tyvärr var jag en av dem, säger Perez som bröt efter en miss på varv 52.

– Banan var blöt och jag  klarade inte av att kontrollera bilen.

En besvikelse för Perez som skrev på ett nytt kontrakt över två år med Red Bull tidigare i veckan. Det kontraktet är troligen  skrivet så att det finns en prestationsklausul och får att bryta om Perez inte uppnår förväntningarna och pressen ökar på honom.

Red Bull ökar kraven på Sergio Perez

Samtidigt som Max Verstappen vann har han inte kunnat bidra med några poäng i konstruktörsmästerskapet och det var bara tur för honom och Red Bull Racing att Ferraris båda bilar bröt, vilket gjorde att stallet inte tappade mer till det italienska teamet.

– Sergio hade en fruktansvärd helg, säger stallchef Christian Horner till sport.de.

– Vi klarade oss bara för att Ferrari nollade. Vi behöver ha båda bilarna på poängplats och från och med tävlingen i Barcelona måste Checo ha samma form som han hade under inledningen av året.

Under de sex första helgerna i år körde han in i topp fem varje år, men under de tre senaste deltälvignarna har ja vara tagit fyra VM-poäng.

Och det räcker inte.

Red Bulls Max Verstappen vann visserligen i Kanada, men hade lite tur med säkerhetsbilen och det faktum att McLaren gjorde en missbedömning i samband med depåstoppet, vilket kostade Lando Norris möjligheten till en seger. Lägg därtill att Mercedes levererade på en annan nivå än tidigare och tog 28 poäng.

– Det är betydligt jämnare i år. De andra stallen har hämtat in försprånget och pressar oss. Vi måste alltså leverera, för i Barcelona och under resten av säsongen kommer det att bli jämnt, säger Perez.

Checo måste prestera

Även Christian Horner är innen på samma tema.

– Checo måste prestera i Barcelona. Han måste glömma Kanada och slå tillbaka, säger teamchefen.

– Han har problem när bilen inte har en bra balans, han har svårare att anpassa sig och behöver kanske lite längre tid. När du inte kan köra under fredagen är det en nackdel. Vi ska kolla på detta tillsammans, vi har gått igenom en del tillsammans och se till att han ligger rätt när vi nu kommer till Europa.

Dock får han räkna med att det blir lite tuffare i Spanien, eftersom Sergio “Checo” Perez körde vidare med sin trasiga bil efter smällen i kurva sex får han tre platsers nedflyttning i under F1 i Barcelona, Spanien, som avgörs under midsommarhelgen.

Även stallet fick böter för incidenten.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB