Startsida / Inlägg

Perez framtid – snackisen inför F1 på Silverstone

av Anna Andersson

Sergio Perez förlängde kontraktet med Red Bull – men tappade formen. Inför F1 på Silverstone antyder stallet att det inte finns några garantier för en förarplats till 2025. 

F1 på Silverstone
Får Sergio Perez fortsatt förtroende i F1? (AP -TT)

De senaste sex deltävlingarna, sedan Formel 1 på Imola den 19 maj har Sergio Perez tagit 15 poäng. Sjundeplatsen i Österrike är hans bästa resultat och då körde han med en skadad bil.

Samtidigt har Max Verstappen ökat ledningen i mästerskapet och skillnaderna mellan vad de båda förarna lyckas få ut av bilen är graverande. I samband med Monaco GP låg Ferrari bara 24 poäng bakom i konstruktörs-VM, men sedan dess har Max Verstappen i stort sett själv utökat ledningen till 64 poäng.

Perez – snackisen inför F1 på Silverstone

Inför F1 på Silverstone antyder Red Bulls stallchef Christian Horner att det inte finns några garantier för att Sergio Perez har en styrning till 2025.

– Vi gör vårt bästa för att stötta honom och tända den els som saknas, säger Horner till Sky.

– De fyra-fem första racen var riktigt bra, men sedan hände någonting som fick honom att tappa. På Suzuka, som är en av världens svåraste banor, var han en tiondel bakom Max, men i Österrike med nio kurvor är gapet betydligt större. Vi måste utreda detta och hjälpa honom tillbaka.

Han fortsätter:

– Checos position i stallet och det som han bidragit till gav honom kontraktet. Samtidigt är det alltid en press på att prestera, oavsett om du har kontrakt eller inte, men de detaljerna kommer vi inte att diskutera.

Sergio Perez skrev på ett nytt kontrakt med Red Bull i juni, det kommunicerades som ett avtal över två år, men  det pratas istället om  1 + 1 år, med krav på prestation.  Just nu snackas det om ifall han får möjligheten att ens påbörja det kontraktet.

Horner om pressen på Sergio Perez

Hans resultat de senaste veckorna når inte de förväntningar som Red Bull har på sina förare. När fältet blir tajtare krävs det två förare som kan plocka poäng till stallet i det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet.

– Checo vet att det är en bransch med mycket press. Han vet att alla förare granskas, särskilt i en bil som vinner många lopp och presterar på det sätt som den andra föraren gör, säger Horner till Sky.

– Så det är F1, och pressen finns naturligtvis för alla stallkamrater som inte levererar. Medierna börjar ställa frågor och det är väldigt lätt att tappa huvudet. De de senaste fyra åren har Checo alltid kommit tillbaka, varje gång pressen verkligen har varit på, och den är på just nu. Det har imponerat på mig. Nu kommer han att behöva gräva djupt för att göra det.

 

Tiderna för F1 på Silverstone.

I helgen tävlar IndyCar igen. Denna gång med helt nya motorer. Sporten gör ett motorbyte till hybridmotorer efter halva säsongen.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB