Startsida / Inlägg

Schumacher avslöjar planen för comebacken i F1

av Anna Andersson

Mick Schumacher har planen klar. För en comeback i F1.

– Just nu är Formel så nära att jag kan nå det, säger han.

Mick Schuamcher
Toto Wolff stallchef hos Mercedes och Mick Schumacher som är reservförare i stallet. (AP-TT)

Mick Schumacher, son till den flerfaldige världsmästaren Michael Schumacher, tävlade för Haas i F1 under två säsonger. Därefter fick han lämna racings kungaklass och nu är han inne på sin andra säsong som reservförare för Mercedes och han kombinerar det med att köra för Alpine i WEC. I helgen tog han sina första poäng i det mästerskapet och han har under juli dels testat för Alpines F1-stall och även genomfört ett däcktest för McLaren.

Nu pratar 25-årige Schumacher för första gången om sin framtid och han ser den själv i Formel 1. Det finns i nuläget ett antal platser lediga till F1 2025, som han kan nå.  Alpine där Esteban Ocon måste lämna sin plats, hos Audi som söker en förare intill Nico Hülkenberg, hos hans eget stall Mercedes och även hos Williams som köper sina motorer från Mercedes.

Schumacher om planen för comebacken i F1

Men han konkurrerar med betydligt mer erfarna förare som Esteban Ocon, Valtteri Bottas och Carlos Sainz. Den sistnämnde, som kör för Ferrari, står på de flesta stallens önskelista och väntar på att hitta den bästa lösningen för sin framtid.

Ändå ser Schumacher ljust på sin egen.

– Mina chanser för en plats i F1 ser bra ut, säger Mick Schumacher till den franska nyhetsbyrån AFP.

– Det är viktigt för mig att komma tillbaka till Formel 1 och visa vad jag kan.

I helgen tävlar F1 i Budapest, det är årets 13:e deltävling och mästerskapet har därefter ytterligare en deltävling kvar innan det är dags för sommaruppehåll.

Tiderna för F1 i Budapest hittar du här.

Schumacher som kört 43 GP-lopp har troligen störst möjligheter hos Alpine, det stall han tävlar för i WEC. Han påtalar själv att Formel 1 nu är inom räckhåll, men är också tydlig med vad som krävs från hans sida.

– Jag får inte lov att ha ett för stort självförtroende, utan jag måste hålla ut och se till att det finns en plan B om det inte skulle gå som jag hoppas på, säger han till AFP.

– Mitt huvudfokus har alltid varit Formel 1, nu måste vi avvakta och se vilka möjligheter som finns. Jag har bestämt mig för att vänta på F1 så länge som det krävs.

Vis sin sida har han Sabine Kehm, som var manager åt hans pappa Michael under dennes tid i Formel 1 och sin farbror Ralf Schumacher som själv tävlade i F1 under tio år och arbetar för den tyska TV-kanalen Sky.

Ralf Schumacher som för övrigt har fått stora rubriker i veckan sedan han presenterat sin nya partner, fransmannen Etienne, efter den omtalade skilsmässan från sin exfru Cora år 2015. Läs mer.

Korta nyheter inför F1 i Budapest

Audi har presenterat sin bränslepartner till 2026. Den tyska tillverkaren kommer att arbeta tillsammans med Castrol, som är ett dotterbolag till BP.  De har arbetat med att utveckla bränslet sedan 2022.

Lite minnen från F1 i Budapest 2023:

 

Ni minns väl Lando Norris öppning av champagnen, som slutade med att Verstappens pokal sprack?  Det var under F1 i Budapest, du kan se det i slutet av klippet ovan. Nu har arrangören presenterat sin pokal för i år.

Återigen av porslin.

I helgen får vi också hålla koll på Formel 3, med Dino Beganovic och Arvid Lindblad. Den sistnämnde har imponerat under sommaren. Jag återkommer med tider senare i veckan.  IndyCar körde ett dubbelrace på ovalen i Iowa i veckan, men det var ingen svensk succé. De har tävlingsledigt kommande helg och Felix Rosenqvist som inledde säsongen bra är numera elva i mästerskapet. Marcus Ericsson är tolva. Linus Lundqvist är 18:e man.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB