Startsida / Inlägg

Beslutet om Sergio Perez framtid i F1

av Anna Andersson

I går höll Red Bull sitt möte om Sergio Perez framtid i F1.

Nu är beslutet också fattat.

Sergio Perez och Christian Horner under helgens deltävling i F1 på Spa-Francorchamps i Belgien
Sergio Perez och Christian Horner under helgens deltävling i F1 på Spa-Francorchamps i Belgien (Getty Images-Red Bull Content Pool)

Sergio Perez har tävlat för Red Bull i Formel 1 sedan 2021 och i juni förlängde han sitt kontrakt med teamet till och med 2026. Men sedan dess har den 34-årige racerföraren från Mexiko fått hård kritik. Han har inte levererat de resultat som mästarstallet Red Bull kräver. Han startade säsongen med fyra pallplatser på fem lopp, men i takt med att konkurrenterna har blivit allt bättre har hans resultat dalat. Under deltävlingen på Imola blev han åtta, i Monaco och Kanada bröt han. I Spanien slutade han åtta, i Österrike sjua, i Storbritannien var han 17e man i mål och de två senaste loppen tog han var sin sjundeplats.

Han har fått klart stryk av sin kollega Max Verstappen, rasat i mästerskapet samtidigt som Red Bull har tappat i förhållande till sina konkurrenter i det ekonomiskt så viktiga konstruktörsmästerskapet.

– Den typen av diskussioner för vi internt, inte via media, sa Horner till Sky inför deltävlingen i Belgien.

– Men det är klart, vi kan inte springa med bara ett ben.

Red Bull om Sergio Perez framtid i F1

Kort därefter meddelade stallet att de skulle ha ett internt möte under måndagen efter Belgien GP och även om stallet inte har kommunicerat någonting officiellt kommer nu besked från flera olika nyhetskanaler. Enligt tyska RTL och ntv har cheferna Christian Horner och Helmut Marko bestämt sig för att Sergio Perez får stanna i Red Bull.

Det bekräftar Horner också för De Telegraaf.

– Vi ser fram emot att se honom på racerbanan efter sommaruppehållet. På en bana där han hittills har gjort bra resultat.

Vad det betyder, mer än att han kör för Red Bull i Nederländerna är svårt att utläsa, men där ska han starta.

Det är på en bana där han tagit poäng, men ingen pallplats. Han slutade fyra på Zandvoort 2023, femma året innan och åtta år 2022. Hans kollega Max Verstappen vunnit Nederländernas GP varje år sedan comebacken 2021.

– Det som är frustrerande är att  ingen vill se Checo kämpa. Alla vill att han ska nå framgång och det gör ont att se honom i den situation som han nu befinner sig i. Ingen vill ta det beslutet och ni i media pratar om det varje dag. Stallet vill att han fortsätter, sa Christian Horner efter deltävlingen i Belgien.

F1 och Silly Season 2025

Då startade Perez från ruta två och gick i mål som åtta, vilket till slut blev en sjundeplats.

–  Detta är sista gången som jag pratar om min framtid. För att vara tydlig så kommer jag inte mer att prata om det. Jag svarar inte på några ytterligare frågor om min framtid, sa Perez innan han lämnade Belgien.

Även hos Viaplay var han tydlig i  det ämnet.

I går bekräftade Williams att Carlos Sainz har skrivit på ett kontrakt med stallet. Det gäller över två år, med möjlighet till förlängning.

Red Bull lämnade inte heller några kommentarer kring Daniel Ricciardo som ännu inte har något kotnrakt med Racing Bulls till nästa år.

Formel 1 stänger nu sina fabriker under två veckor för att sedan genomföra nästa deltävling i Nederländerna den 23-25 augusti.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB