Startsida / Inlägg

Kimi Antonelli nära F1-debut

av Anna Andersson

Vem ersätter Lewis Hamilton hos Mercedes? Inför Formel 1 på Zandvoort kommer spännande uppgifter. Redan om en vecka kan ersättaren köra F1.

Debuten för Kimi Antonelli är planerad till Italiens GP.

Kimi Antonelli ska snart testa F1
Kimi Antonelli under sitt första F1-test tidigare i år (Mercedes)

Mercedes supertalang Kimi Antonelli anses vara den som tar över efter Lewis Hamilton, men han är bara 17 år. Han fyller 18 på söndag.

Han har redan genomfört ett antal privata tester i en Mercedes W 13 och en Mercedes W15, men nu anses han alltså redo för årets bil.

Det skriver italienska motorsport.com. Om en vecka väntas han ta över Lewis Hamiltons bil under den första fredagsträningen och få stöd av Hamiltons raceingenjör Pete Bonnington. Bonnington som för övrigt kommer att stanna hos Mercedes och inte flytta med Hamilton till Ferrari.

Debuterar Kimi Antonelli i Italien?

Andrea Kimi Antonelli kommer från Italien och har fått sitt namn efter en av Ferraris världsmästare, Kimi Räikkönen. Han anses vara en av de stora talangerna inom formelbilsracing och tävlar i år i Formel 2, efter att ha hoppat över Formel 3.

Under året har han förberetts för att kunna köra F1, kort simulator, testat äldre F1-bilar och genomgått en däcktest för Ferrari. Nu väntar nästa steg.

Men är han redo för F1?

– Jag är inte rädd för att bli bedömd. Jag vet att Mercedes har en tydlig uppfattning om min potential. Redan den här säsongen i Formel 2 började mästerskapet inte på bästa sätt, men det fanns inga negativa tankar, säger han till motorsporttotal.com.

– Jag är ganska lugn. Om jag får möjligheten skulle jag ta den med glädje och försöka göra det bästa av den. Alla rykten om nästa år har gjort att pressen på sistone har ökat, men jag har alltid försökt att njuta av det. Jag njuter av de möjligheter jag får.

Korta nyheter inför F1 på Zandvoort

Enligt väderprognosen kan det bli en blöt helg i Nederländerna. Prognosen visar 2,3 mm regn under fredagen och max 21 grader, under lördagen väntas 12 mm regn och samma temperaturer.

Detta kan givetvis påverka kvalet.

Under söndagen väntas uppehåll, men betydligt kyligare temperaturer ( runt 18 grader) vilket givetvis kan påverka däckslitaget. Mer om däcken läser du här. 

Robert Schwartzman, rysk förare med israelisk licens, kommer att ta över Valtteri Bottas Saubers bilar under den första träningen i morgon.

Max Verstappen kör sitt 200:e GP hemma i Nederländerna, mer statistik och en guide inför helgen hittar du här.

Veckans avsnitt av vår F1-podd Plattan i Mattan så snackar vi ner de första 14 loppen och går igenom läget i alla team och förutspår vad som kommer ske i de kommande tio racen. Du lyssnar här.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB