Startsida / Inlägg

F1 på Monza: Comeback för Mick Schumacher?

av Anna Andersson

Logan Sargeant satte bilen i muren. Inför F1 på Monza snackas det om att det misstaget kan ge Mick Schumacher chansen till en comeback. 

– Jag hoppas att Mick får chansen, vi har inte sett den riktiga Mick i F1 än, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

Logan Sargeant har ingen styrning till F1 2025. han ersattes av Carlos Sainz, men efter helgens deltävling i Nederländerna pratas det om att han kan behöva lämna F1 innan säsongen är över.

Williams stallchef James Vowles verkar ha tappat tålamodet med amerikanen som ofta har varit slagpåse under sina två säsonger i F1. Efter det att Sargeant kraschat illa under den tredje träningen missade han kvalet och reparationerna kostade väldigt stora summor.

– Det är alltid ett illa valt tillfälle att sätta bilen i muren när du precis har ett stort antal uppdateringar på din bil, sa Vowles till Sky.

Enligt motorsporttotal ska han därefter ha haft ett möte med Mercedes stallchef Toto Wolff och Skys expert Martin Brundle är tydlig i sin analys:

– Logan tar inga poäng, men han kostar Williams en förmögenhet när de måste  reparera bilen. När du dessutom måste bygga in så många reservdelar stoppar det även produktionen av nya delar. Nu måste de ändå tänka att “Vi har inte råd att låta Logan Sargeant köra klart säsongen”.

Vem kör för F1 på Monza för Williams?

Men vem ersätter honom? Ett alternativ är Liam Lawson, Red Bulls reservförare. Helmut Marko har lovat honom en styrning till 2025, men Williams har ingen plats nästa år. Ett annat alternativ är att Mercedes skickar dit Andrea Kimi Antonelli, som ska köra den första träningen för Mercedes inför F1 på Monza och anses vara en möjlig ersättare till Lewis Hamilton 2025.

Men det förnekar Toto Wolff.

– Kimi kör den första träningen för oss på Monza, men det bästa är att han fortsätter sitt program och testar den två år gamla bilen samtidigt som  han kör Formel 2, inte att bryta den planen och låta honom köra för Williams, säger Wolff till motorsporttotal.com.

– Det beslutet har vi tagit.

Wolff påtalar att han har en bra relation med James Vowles och att de har haft ärliga samtal. Han påpekar också att han hellre ser en annan Mercedesförare hos Williams – nämligen Mick Schumacher.

Nya rykten inför F1 på Monza
Toto Wolff tillsammans med Mick Schumacher (AP-TT)

F1-comeback för Mick Schumacher

Schuamcher är son till Michael Schumacher och har kört F1 för Haas under två säsonger. De senaste två åren har han varit testförare för Merceds och han drömmer om en comeback i Formel 1.

– Vi har inte sett den riktiga Mick än, säger Wolff.

– Han vann Formel 3 och Formel 2. Han förtjänar en chans och vi blir glada om han får den hos Williams, men beslutet äger James Vowles.

Givetvis ser Mercedes, som levererar motorer till Williams, hellre Schumacher än Lawson hos Williams.

Men beslutet ligger, som sagt hos Vowles och han har hela tiden stöttat Sargeant.

Frågan är om det stödet fortfarande är intakt – eller inte? Det är ett par dagar kvar till den första träningen på Monza

 

F1 på Monza  2024 – alla tider

Fredag, 30.08.2024

Träning 1 kl: 13:30

Träning 2 kl: 17:00

Lördag, 31.08.2024

Träning 3 kl: 12:30

Kval till F1 på Monza kl: 16:00

Söndag, 01.09.2024

Italiens GP startar kl 15:00

 

Italiens GP är säsongens 16:e GP av 24 och det sista loppet i Formel 1 i Europa för i år. Efter veckans lopp är det en veckas paus innan det r dags för deltävlignarna i Baku och Singapore den 15 och 22 september innan det är ett något längre uppehåll innan de avslutande sex loppen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB