av Henrik Lundgren
GÖTEBORG. Jette Zimmer blev stor matchhjälte för sitt KFV Segeberg.
Tyskan stod för två mål i F13-finalen när Huddinge IK besegrades med 4-3.
– Vi är bäst i världen, säger Zimmer till Sportbladet.
Huddinge gick igenom grupp- och slutspelet obesegrade och med en målskillnad på 16-0.
Men i finalen mot tyska KFV Segeberg skulle målnollan spricka redan efter åtta minuter när Lea-Marie Rusch gjorde 1-0.
1-0-skytten Le-Marie Rusch efter KFV Segebergs första mål. Foto: Tommy Holl
Tyskorna var effektiva och ställde om snabbt mot ett Huddinge som i sin tur hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva.
Tyskorna tryckte på och kunde gå ifrån till 3-0 i den första halvleken.
Huddinge kom ut som ett nytt lag i andra och lyfte upp spelet med allt offensivare mittfältare.
Det skulle ge utdelning direkt och Vendela Dreifaldt kunde efter dryga minuten trycka dit sin egen retur och reducera till 3-1.
Segeberg kunde utöka sin ledning till 4-1 genom lagkaptenen Jette Zimmer, som därmed gjorde sitt andra mål i matchen.
Huddinge flyttade upp laget allt mer i banan och forceringen gav resultat.
Först tryckte Vendela Dreifaldt in sitt andra mål för dagen och med bara två minuter kvar av matchen skulle nästa reducering komma.
Alexandra Rosengren tog sats från 30 meter och sköt ett skott otagbart för den tyska målvakten.
Men närmare än så kom inte Stockholmslaget.
KFV Segeberg kunde hålla undan och ta klubbens andra guld i Gothia Cup någonsin och det första för året.
– Jag har svårt att sätta ord på det, det är fantastiskt. Jag var väldigt nervös under de sista minuterna men vi spelade bra och det var roligt att få vinna på den här arenan. Vi spelade som ett riktigt lag och nu är vi bäst i världen, säger Jette Zimmer till Sportbladet.