Ribban frälste CA Intercups på stopptid

av Henrik Lundgren
Överraskande segrare. CA Intercups vann finalen efter ett sent mål. Foto: Tommy Holl
GÖTEBORG. Det såg länge ut att bli straffar mellan mexikanska CA Intercups och indonesiska Topskor i P13-finalen.
Då klev Leonardo Gonzalez fram på stopptid och blev matchhjälte.
– Det är en dröm som blir verklighet, säger segerskytten till Sportbladet.
Mexikanska CA Intercups har haft en tuff väg till finalen. I sextondelsfinalen gick man vidare på straffar och i både åttondels- och kvartsfinalen vann man med uddamålet.
I Gothia-Cup finalen ställdes man mot på förbands favorittippade indonesiska laget Topskor. Laget hade på väg mot finalen krossat samtliga motståndare och hade en målskillnad på totalt 46-0.
Finalmatchen på Gamla Ullevi blev spännande från första start.
Båda lagen radade upp målchanser men precisionen i avsluten var inte den bästa.
Efter en mållös första halvlek tog CA Intercups över i andra. Det såg länge ut att gå mot en straffläggning, men i matchens sista minut blixtrade mexikanarna till.
På ett fint inlägg dök Leonardo Gonzalez upp vid straffområdeslinjen och sköt. Bollen studsade i ribban, ner i marken och ut – men linjedomaren flaggade för mål till indonesernas stora protester.
Topskor Indonesia skulle få en chans att kvittera men skottet inifrån straffområdet fastnade på en mexikansk back och domaren blåste av.
CA Intercups gjorde matchens enda mål och tog hem segern i P13-klassen av Gothia Cup.
Efter slutsignalen föll samtliga mexikanska spelare ner på gräset i en TV-puckshög – och matchhjälten Gonzales var mycket rörd efter slutsignalen.
– Jag är så stolt, efter allt vi har gått igenom under turneringen.. Vi jobbar hårt som ett lag och vi förtjänade segern, säger Gonzalez till Sportbladet.