Startsida / Inlägg

Hej då gamla gravidmage!

av Hannah Widell

Nu är det dags. Jag brukar tala om nio månader upp och nio månader ner när det kommer till graviditetskilon. Det brukar funka ganska så bra men denna gång sitter mina kilon hårt. Nio månader ner har blivit till sexton månader precis samma som två månader efter bebisnedkomst. Jag brukar bara köra lite snäll GI så ordnar det sig men denna gång är allt för mysigt, stressigt, härligt på en och samma gång så det blir varken hackat eller malet. Först tänkte jag mörka och bara göra det här i hemlighet. Det är konstigt hur man alltid har någon form av hemlighetsmakeri runt allt som har med kropp och utseende att göra. Men så kände jag att det är viktigt att jag delar med mig av det här. Jag är ingen bantare. Jag är en nöjd person som tycker att jag är snygg och sexig. Men jag är jäkligt trött på att jag inte kommer i mina favvojeans som satt som en smäck innan Wilma. Som ni ser här på bilden, för er prånglade jag just på mig dem i nattlinne och som ni ser är de varken välsittande eller snygga just nu. Det är inget att blunda för det sitter en mage i vägen.

Så nu kör jag min diet och träning här och nu i all öppenhet. Jag är ingen vågperson så jeansen är min måttstock och mitt mål. De ska helt enkelt sitta snyggt igen. Jag skulle älska om ni som har samma utmaning som jag ville hänga på, dela erfarenheter, bikta sig, stötta och allt som rör en sån här liten hälso-jag-vill-komma-i-mina-jeans-resa.

Det här är min metod. Jag fick ett hett tips om Dukan Dieten. Om ni är intresserade han ni läsa om den här och här! Kort går den ut på att man proteinchockar kroppen i en attackfas för att sen gå över i varannan dag bara proteiner och varannan dag proteiner och kolhydrater. Sen är det en stabiliseringsfas som gör att om man äter som vanligt men alltid har en proteindag i veckan därefter ska resultatet bli det samma för resten av livet. Det är en fransk gubbe som har kommit på detta och revolutionerat hela Frankrike. Så den kör jag sen två dagar tillbaka. Man ska promenera minst 20 minuter om dagen och jag kommer lägga till ett pilatespass i veckan för att ta hand om mina stackars uttänjda magmuskler som inte har en chans att repa sig själva efter min fyraochetthalvtkilosbebis. Så! Jag hoppas att det funkar.

Jag döper projektet till:

Vägen till favvojeansen

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB