Startsida / Inlägg

Stora bonnakakor med mandel

av Hannah Widell

Har fått dille på att baka småkakor, eller vad heter det? Torra kakor? Hårda kakor? Det började med att jag gav mig på syltgrottor, sen kolakakor, nu bondkakor med mandel. Här är receptet på dessa godingar.

Stora bonnakakor med mandel

(cirka femton kakor)

200 gram smör

2 dl rårörssocker eller vanligt strösocker

2 msk ljus sirap

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

en näve mandlar som du hackar i lagoma stora bitar

Rör i hop smör, socker och sirap så mycket du kan. Häll i resten av ingredienserna och jobba i hop degen med händerna. Skär den i tre bitar som du plattar ut på en plåt. Grädda i 15-20 minuter i 200 grader. Håll koll så att de inte bränns i kanterna. Skär dem och låt svalna.

Bästa kakan att ha med på stranden.

 

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB