Recepten!
avFisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger
Ingredienser:
2 st passerad tomat
4 st palsternacka
2 st morot
8 st potatis
800 g färsk lax
600 g färsk torsk
1000 g räkor med skal
2 st gul lök
1 st fänkål
2 klyftor vitlök
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning fiskbuljong
5 dl vatten
2 dl vitt vin
2 tsk paprikapulver
salt peppar efter smak
Dela grönsakerna i lika delar och fräs i olivolja. Häll allt i en stor gryta och tillsätt passerad tomat, vatten, vin och kryddor. Låt stå och puttra till grönsakerna är genomkokta. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och räkorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Serveras med riven parmesanost, aoli och krutonger.
Världens godaste äppelpaj
Pajdeg
3 dl mjöl
1 dl strö (socker)
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
175 gr smör
Smält smöret i en kastrull, rör samman alla ingredienserna och häll i smöret. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbara kanter) och på med skivade äpplen och kanel. Lätt som en plätt!!!
225° i ca 25 minuter