Startsida / Inlägg

Recepten!

av Hannah Widell

Fisk och skaldjursgryta med parmesan, aioli och krutonger

Ingredienser:

2 st passerad tomat

4 st palsternacka

2 st morot

8 st potatis

800 g färsk lax

600 g färsk torsk

1000 g räkor med skal

2 st gul lök

1 st fänkål

2 klyftor vitlök

1 tärning grönsaksbuljong

1 tärning fiskbuljong

5 dl vatten

2 dl vitt vin

2 tsk paprikapulver

salt peppar efter smak

Dela grönsakerna i lika delar och fräs i olivolja. Häll allt i en stor gryta och tillsätt passerad tomat, vatten, vin och kryddor. Låt stå och puttra till grönsakerna är genomkokta. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Lägg i fisken och räkorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med riven parmesanost, aoli och krutonger.

Världens godaste äppelpaj

Pajdeg

3 dl mjöl

1 dl strö (socker)

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

175 gr smör

Smält smöret i en kastrull, rör samman alla ingredienserna och häll i smöret. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbara kanter) och på med skivade äpplen och kanel. Lätt som en plätt!!!

225° i ca 25 minuter

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB