Startsida / Inlägg

Chili con carne och matlag

av Hannah Widell

När jag var liten eller under hela tiden jag bodde hemma hade vår familj matlag med andra familjer. Det innebär att man var typ tre familjer som bestämde en dag i veckan då man åt hos varandra och så hade man ett rullande schema. Så på till exempel onsdagar behövde vi bara vi laga mat var tredje onsdag. Bra grej tycker jag.

Det tar mig till det jag lagade till middag i kväll. En riktig 70-talsrätt, jag ger er Chili con carne med chorizokorv.

Ingredienser till typ 6 STORA portioner

800 gram köttfärs

2 burkar krossade tomater

1 stor lök

3 vitlöksklyftor

3 chorizokorvar

2 burkar blandade bönor

Gör så här:

Hacka löken och bryn den i olivolja. Jag brukar krydda den med paprikapulver och örtsalt. I med köttfärsen, bryn till allt är genomstekt. Sen är det bara att tjoffa i resten. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda efter smak. Jag använde Renée Voltaire Lantbuljong, vitpeppar, cayennepeppar, honung och Herbamare örtsalt. Servera med gräddfil och en god sallad.

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
    • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
    • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
    • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
    • Redaktionschef: Karin Schmidt
    • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
    • Org.nr: 556100-1123
    • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
    • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
    • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
    • Telefon växel: 08 725 20 00
    • FÖLJ OSS

    © Aftonbladet Hierta AB