Startsida / Inlägg

Pepp igen!

av Hannah Widell

 

Dag 7/Vecka 3

En sak jag har lärt mig de här tre veckorna av träning och total hälsotänk är att det krävs att jag är förberedd. De värsta fällorna är att till exempel inte ha ätit och hamna på ett möte där det bara finns mackor eller att inte ha planerat dagen väl så att dubbelbokningar ställer till att man missar träningspass och likande saker. Ja, ni hajjar. Efter en riktig skitvecka är jag på banan igen. Jag har landat att smekmånaden är över i mig själv och är redo för en ny stenhård vecka. Jag har kittat upp mig med nya supersnygga träningskläder från Röhnisch, allt sitter där det ska liksom. Fyllt kyl och skafferi med braig mat. Det kan inte gå fel. Det viktiga är nog också att verkligen ta en vecka i taget. Jag är HÄR! Inte nästa vecka eller om tre när jag verkligen kommit i gång. Jag är nu och här och ska göra det bästa av varje dag. Varje träningspass är värt allt.

En ny grej är att jag har börjat göra något nyttigt storkok på söndagar som också räcker på måndagen. Då har man liksom löst två middagar i ett och det är helt grymt skönt att slipp handla och laga på måndagar. Denna gång blev det grönsakssoppa på en massa ekologiskt smarr. Resten av familjen fick varma mackor också. Här är receptet!

Smarrig grönsakssoppa, 4 port/2dgr

1 purjolök

2 lökar

20 jordärtskockor

500 gr broccoli

4 msk Renée Voltaires grönsaksbuljong

1,5 l vatten

3 dl matlagningsgrädde

vitpeppar, svartpeppar, flingsalt

Skölj och hacka grönsakerna, lägg i kastrull häll på med vatten och i med buljongen. Låt koka tills allt är mjukt. Mixa med mixerstav. Red med grädde och krydda efter smak. Servera!

 

 

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB