Startsida / Inlägg

Sommarläsning

av Hannah Widell
bild[1]bild[3]bild[2]

Jag har alltid läst massor. Jag minns hur jag till min stora lycka fick gå med i en bokklubb när jag var nio tio år. En hästbokklubb. Varje månad kom det en sprillan ny roman som handlade om tjejer och hästar. Min favorit handlade om en poliosjuk tjej som mot alla odds började rida igen. Sen följde år av intensivt läsande. Helst läste jag då om psykiskt sjuka personer eller om folk som hamnat i sekter och deras väg tillbaka. Ingen dans på rosor av Hannah Green, Inte som andra döttrar av Nancy Spungen läste jag mer än en gång. Var också väldigt fast i alla böcker av Torey Hayden som alla handlar om barn med trauman bakom sig. Ja, ni ser ju ett tema här. En bok som jag hade som min bibel kan jag omöjligt komma i håg vad den hette.

Den handlade om en tjej som heter Alison och precis flyttad till New York. Hon är på vilda fester och en av hennes kompisar lever gott på att varit modell i en reklamfilm för Pepsi. I boken letar hon efter de tre största lögnerna den första är ”Pengarna kommer på posten”, den andra ”Jag lovar att det inte ska gå för mig i munnen på dig” (sjukt obehagligt men det var så) och den tredje ska jag inte avslöja då den kommer i slutet av boken. Jag läste den här boken tidigt nittiotal. Varför jag skriver detta är för att jag skulle bli så glad om någon har läst den och minns vad den heter!

Nåväl, jag var på mitt förslag Printz Publishing häromdagen och fick tre bokpaket att lotta ut till er. Alla innehåller ett signerat ex av min bok ”Sex and the Mammaliv”. Det ena paketet är ett skrattpaket, det andra ett gråtpaket och det tredje lite av varje. Skriv vilken bok som betytt mest för dig så ska jag utse tre härliga vinnare.

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB