Startsida / Inlägg

Så jag inte städar bort semestern

av Hannah Widell

Jag sitter vid mitt köksbord på Gotland. Det är snart läggdags och jag slås av hur fruktansvärt tyst det är. Det har varit en ljuvlig dag i dag. Fint väder, lite strandäng, middag, barnlek… Ja, allt som hör en sommardag till. Jag försöker att komma in i lunken. Har bestämt mig för att städa ett rum om dagen från vinterdamm och döda flugor denna första vecka. Är ganska så hetsig i tanken om hur snabbt jag vill få ordning på allt och kan inte riktigt bestämma mig om jag bara ska riva av allt så att städsinnet får ro eller om det är okej att låta det vara. Jag tror att jag har bestämt att det ska få ta lite tid. I samma takt som jag städar leker barnen yviga lekar som gör att det blir stökigt igen

Jag tänker att jag måste hitta en sommarlösning runt det här. För att jag inte ska stressa. Städa en gång om dagen kanske. Annars kan det ju bli så att man städar precis hela tiden. Jag skrev om det här någon annan gång och då var det någon smart som kommenterade och berättade att de tällde äggklockan på en kvart om dagen och då städade alla i hela familjen och resten av tiden var de lediga från allt städ.

Jag tänker att jag städar ordning varje kväll så att vi kan börja om på morgonen. Så får det blir hur stökigt som helst under dagen. Man låter barnen vara med och göra ett ryck innan middagen och sen gör man ett vuxenryck. Det ska jag testa i morgon.

PS. Jag har glömt hela väskan med badkläder i stan och är mycket störd över detta, alltid nåt liksom…

Senaste inläggen
Senaste kommentarer
  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Jennifer Snårbacka, Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

  © Aftonbladet Hierta AB