Startsida / Inlägg

Veckans recensioner

av Mattias Kling
Converge ”Axe to fall”

 

++++

Converge

Axe to fall

Epitaph/Bonnier Amigo

NOISECORE För ett ovant öra kan truppens musicerande verka löst sammansatt, farligt nära total kollaps. Verksam i en gråzon mellan punk, metal och allmänna tvångsvårdssymptom låter Converge bilan falla tungt över eventuella begränsningar inom hardcoreramen. Därför borde denna eklektiska utrycksexpedition också vara för mycket för en sansad människa att smälta, men då gruppen också skriver förskräckligt effektiva låtar blir resultatet desto mer tillgängligt. Låt örat vänjas vid kängsparkarna ”Wishing well” eller ”Dark horse”, innan du förundras över Steve Von Till-gästade vaggvisan ”Cruel bloom”. Det är nästan så att man trillar av stolen.

Bästa spår: ”Dark horse”.

Mattias Kling

 

Hypocrisy ”A taste of extreme divinity”

 

+++

Hypocrisy

A taste of extreme divinity

Nuclear Blast/Warner/ADA

DEATH METAL I undergenren refrängsäker raketdöds siktar Peter Tägtgren med sedvanlig skärpa mot stjärnorna. Problemet är bara att ribban redan i inledningsstycket sätts så högt att övriga bitar får finna sig i att glida förbi strax därunder. Detta är dock en acceptabel nivå som är få förunnad. Önskas blastbeats så är ”Taste the extreme divinity” en uppenbarelse. Är sinnet mer inställt på grandiosa melodier i gott lunktempo fixar ”The quest” den saken, medan aggroriffen i ”Hang him high” osar nackspärr. Det mesta är liksom genombra, även om helheten sällan är lika pandemiskt smittande som föregångaren ”Virus”.

Bästa spår: ”Valley of the damned”.

Mattias Kling

 

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB