Startsida / Inlägg

Topp tre vid tre: Joakim Sterner (Necrophobic)

av Mattias Kling
Joakim_Sterner.jpg

Tre tuffa saker med 2009:

Satanic_Blasphemies.jpg

1. 20 år i branschen! 

Jag struntar i att jag sätter mitt eget band på första plats på min årslista, men jag tycker det är stort att ha hållit på med så pass extrem musik som vi spelar, i 20 jävla år utan att vika en tum för trender som kommit och gått genom åren. 2009 levererades vårt sjätte album ”Death to all” och enligt oss själva blev resultatet bland det bästa vi gjort och verkar ha fått medhåll från både fans och medier.

Vi släpper snart även våra första inspelningar, som gjordes mellan åren 1990–1992, i en box kallad ”Satanic blasphemies”. Förutom de nio låtarna på cd:n, innehåller lådan även en poster och ett tygmärke att pryda jeansjackorna/skinnjackorna med. Den amerikanska versionen, utan box och med en annan färg, är redan ute.

20 år… och fler år blir det!

Absolut vodka

2. Absolut vodka – rock edition

Att man som hårdrockare dricker sprit är ju inget nytt och svensk sprit är ju världsberömd. Jag talar om Absolut Vodka. Men i år hände nåt jävligt coolt, åtminstone tycker jag det. Absolut har ju levererat ett par sköna ”special editions” genom åren, men kan det blir bättre än att klä in flaskan i ett stycke läder och desuttom sätta på ett par nitar och till och med fixa på en dragkedla på förpackningen. Absolut vodka – rock edition kallas denna härliga specialare och jag inhandlade några stycken när vi spelade på Sweden Rock-kryssningen i oktober.

Rami_Shaaban.jpg

3. Hammarby till Superettan! 

Sist, men ack så härligt, måste jag även ta med, att som sann Djurgårdare är det förstås med glädje i hjärtat se att Hammarbys A-lag (i ordet A-lag kan man läsa in fler tolkningar/betydelser…) ramlar ur Allsvenskan i fotboll i år. Nästa säsong väntar Superettan, tillsammans med härliga motståndare som exempelvis Falkenbergs FF och Jönköping Södra IF. Jag tror även att Hammarby kommer att sluta på tredje plats, som bäst, för både Assysriska och Syrianska placerar sig säkerligen på plats ett och två.

Joakim Sterner, trummis och en av grundarna av Necrophobic. När det inte turneras, arbetas det med grafisk formgivning på Aftonbladets marknadsavdelning.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB