Startsida / Inlägg

Topp tre vid tre: Per Nordgren (Autotrash)

av Mattias Kling
Per Nordgren

3 mest oväntade liveupplevelser 2009:

HoChiMinhHowlers

1. Bakom basistens bas

HoChiMinhHowlers återuppstår som Peter Criss All Stars på Kafé 44 (alla i bandet med katt-smink, se bild). Mats, bandets bassist är endast iförd ett par rejält trasiga gamla kalsonger som såklart rivs från hans kropp av den extatiska publiken. Naket kniper med andra ord första platsen… För övrigt glädjande att se HCMH på gång igen efter att ha sörjt sin gitarrist som oväntat dog i augusti i år. R.I.P, Love W!

Autotrash

2. Ur askan, in i trumsetet 

Ven Usberg, sångare i Satans Terror Patrol, under en Autotrash/STP-spelning i Uppsala i våras, stagedivear, fast från golvet upp på scen, med sådan kraft att han far över trumsetet och slår huvudet i betongväggen bakom, svimmar av och vaknar inte förrän några låtar senare. Men sen reser han sig som fågel Fenix med ett backdrop som vingar. Senare urartar kvällen i handgemäng med glamrockare…

Scruff, Hellbastard

3. Kiss my feet!

Scruff, gitarrist och sångare i Hellbastard (ofta omnämnda som bandet som skapade genren crust-punk/metal, enligt sig själva), under deras Sverigebesök på Kafé 44, kastar sig ner på golvet under ett gitarrsolo och (medan han fortsätter spela) kysser/slickar hela främre radens publik på fötterna. Sedan visar ha prov på betydligt mindre fokuserat betéende när spelningen avbryts och han under några lååånga tysta minuter krälar runt på golvet och letar efter ett tappat plektrum medan publiken tittar på.

Per Nordgren är albumaktuell som sångare och bassist med psykpunkarna Autotrashs debutplatta ”Sexape” och singelaktuell som producent av soulpunkarna Sin Galores skiva ”What a fool”. Mest minnesvärda bedrift under 2009 (förutom ovannämnda) var att låta tatuera in sin dotters första självporträtt på överarmen och sen skicka en bild på det i tabloidformat till cirka 486 000 svenskar med hjälp av DN:s kultursidor.


at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB