Startsida / Inlägg

Exklusivt: Frank Turner till Sverige

av Mattias Kling
Frank Turner

En novembersöndag då vi alla höjer våra kaffemuggar för våra fädrer (grattis pappa!) kan jag passa på att komma med ett litet avslöjande. Som förvisso bara rent tankemässigt har något med rock att göra, men som ändå borde vara ett glädjebesked för dem som orkar lyfta blicken från Nuclear Blasts utgivningsschema och låter andra tongångar än de mest hårtrassliga få utrymme på lyssningslistorna.

För hårdrockig eller speciellt högljudd är han då rakt inte som solovarelse, den gamle Million Dead-vokalisten. Snarare bjuder han på folkinfluerade trubadurvisor med mer hjärta än svullna metalballar.

Den 16 december gör han ett exklusivt framträdande på Harry B James i huvustaden, dit han är inbjuden av radiokanalen Bandit Rock som då kallar till fest. På scen denna afton står även Royal Republic, som i morgon presenterar videon till nya singeln ”Underwear” på sin hemsida.

En ny singel väntas också runt Sverigebesöket från kvällens huvudperson. Den 6 december ämnar Brahain-födde Turner lösgöra ep:n ”Rock & roll”, som ska ses som ett smakprov inför ett nytt album som förväntas se dagens ljus tidigt nästa år. Den ännu titellösa skivan är uppföljare till ”Sleep is for the week” (2007), ”Love, Ire and song” (2008) samt Epitaph-lanserade ”Poetry for the deed” (2009) – alla rekommenderad lyssning för dem som blandar ut manglet med exempelvis Billy Bragg eller svenska Kristofer Åström & Hidden Truck.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB