Too extreme?
avJag vet att jag ständigt återkommer till ämnet – men det är få saker som är så viktigt på en festival som just maten. Speciellt när man jobbar och inte går på en ständig etanoldiet dygnet om är högkvalitativ näring ett måste. Det blir liksom lite enklare då. Kroppen får bränsle och orkar med såväl kyla som deadlinehets och detta ständiga socialiserande.
Räddningsplankan förra året – som så många andra dessförinnan – stavades Smålandsrulle. I år har jag inte sett om de är här, men nu har de dessutom fått konkurrens i rollen som det dagliga måsteinköpet.
Extreme Food, som vanligtvis kränger dunderheta såser, obskyrt kött och andra kulinariska konstigheter i Stockholm och Göteborg, har nämligen utvidgat sitt utbud i år med en delikat tallrik tzayspett med ris, jordnötssås, halvstursk salsa och cole slaw.
Priset på 99 kronor kanske kan avskräcka den sparsamme, men den som har högre krav än halvljumna pizzabitar och embarmlig pasta med tomatsås är det ett fynd. En förutsättning för att göra kroppen glad och harmonisk då ett sådant tillstånd är som mest önskvärt.
Och ja, det erbjuds ihjälslagna saker på menyn också. Om sådant önskas.