Startsida / Inlägg

Operation: Tatecrime

av Mattias Kling

Ett av sommarens mer underhållande/tragiska (välj själv beroende på personlig humorläggning) bråk i sandlådan har tveklöst varit det mellan den forna supertruppen från Seattle vi känner som Queensrÿche och dess sångare Geoff Tate.

Vi behöver inte gå in på bajskastningen i detalj, men den innehåller i alla fall såväl påstådda knivhot som stämningshot och spottattacker på scen. För mer info rekommenderas denna rekapitulation av det inträffade, men klart är i alla fall att Tate och hans forna bandkompanjoner Michael Wilton, Eddie Jackson och Scott Rockenfield numera skyr varandra värre än pesten – och att det nu existerar två konkurrerande upplagor av det tidigare så stolta progmetalskeppet.

Thinking man’s metal? Not so quite.

Vem som har rätt i denna härva tänker jag inte spekulera i. Utan garvar i stället i kapp med att den ena verbala spottloskan efter den andra kryssar mellan lägren. På ett sätt är det ju väldigt kul med sådana här dispyter, speciellt då det här med pengar verkar ta fram det sämsta ur människor på löpande band.

Något som emellertid går att konstatera är att 53-årige Tate i höst ämnar styra över uppmärksamheten åt annat håll. Nämligen mot att han via renommerade proglabeln InsideOut (Devin Townsend Project, Ayreon, King’s X, Pain Of Salvation med flera) släppa sitt andra soloalbum ”Kings & thieves”.

Plattan följer upp den tio år gamla ensamdebuten och beskrivs av huvudpersonen själv som ”hårdrock”.

Den 1 november får vi svenskar ta del av resultatet.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB