Startsida / Inlägg

Så lät 2012 – listbonanza

av Mattias Kling

Sista inlägget för året blir, föga originellt, ännu en tillbakablick. En uppföljning på mastodontgenomgången från i fredags, då de trevligaste plattorna som släpptes under 2012 presenterades med pompa och ståt och väldigt många adjektiv.

Och ord må vara en sak. Det är mitt gebit, mitt sätt att skildra och analysera. Men det centrala för denna blogg är ändå musiken, det där känslomedium som gör att jag med jämna mellanrum och med ojämnt resultat finner det befogat att formulera mina tankar i skrift.

Därför är det spellistedags nu. En ljudlig rekapitulation av de förflutna månadernas albumsläpp som på Spotify ger hela 1606 låtar med en sammanlagd speltid på över fyra dygn. Och som i rättvis ordning kompletteras med en Wimp-lista med de plattor som inte finns tillgängliga hos den förstnämnda streamingtjänsten. Ett tydligt exempel på hur bra de olika lyssningsplattformarna kompletterar varandra.

Listorna som omfattar årets albumsläpp (med några ep-releaser som extra garnityr) tar du del av här och här.

Den som inte känner för dygnetruntlyssnande veckan ut kanske hellre kollar in 2012 års fräckaste låtar. En nätt kollektion mätande 222 stycken på Spotify och 203 bitar på Wimp som visar på årets bredd och spänning. Endast 16 timmar av ditt liv per pjäs tar dessa kollektioner i anspråk. Väl värda varje sekund, må jag säga.

Och med detta knyts påsen ihop om det här året. Tolv månader som har bjudit på få triumfer, men desto fler förluster.

2012 – fuck you.

2013 – du är så otroligt välkommen.

Rått nytt år, kära vänner och fiender. Vi ses på andra sidan raketerna och champagnekorkarna.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB