Startsida / Inlägg

Dags att vakna upp nu – Killswitch Engage har släppt en ny låt

av Mattias Kling
Killswitch Engage

Ibland behövs det inte mycket för att ett band ska gå från acceptabelt till intressant.

Några knep som kan vara värda att notera och lägga på minnet: när karriären går lite i stå går det alltid att hitta rimliga utvägar – som att skiljas från en trist sångare och frontman, kalla in nämnde mikrofonsvingares föregångare på posten. Och, inte minst, börja skriva tuffa låtar igen.

Allt detta har Killswitch Engage gjort. Genom en inte allför uppslitande skilsmässa från Howard Jones (bitig sportsnubbe) och en återförening med originalvokalisten Jesse Leach (skäggig skogshuggarhipster) har Massachusettscombon blivit ett namn att räkna med igen. Det poängterade nyss avtäckta comebackspåret ”In due time” – och det konstateras med extra tydlighet i och med alldeles purfärska ”The new awakening”.

Låten, som ni med fördel lyssnar på här nedan, är hämtad från gruppens snart aktuella fullängdare ”Disarm the dissent” som släpps första veckan i april via Roadrunner. Den plattan är värd att vänta på. Det lovar jag.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB