Startsida / Inlägg

Låtpremiär: Anciients slingrar sig igenom ”Faith and oath”

av Mattias Kling
Ancients

Tanken med låten beskrivs bäst av gitarristen Chris Dyck, och dessutom helst i oöversatt skick:

”It began lyrically with some combo ideas about the mayan’s serpent-god beliefs and a strange dream I had about a snake-killing ritual. The serpent originally was representing the deceiver; as the song progressed and the vibe was realized it became our anthem for courage and strength. The chorus features Scott Ruddy from Weirding (killer doomy Vancouver band) on vocals with me. The proggy fast riff is what I like to call a ”ninja riff”… Looks hard, easy to play. Kenny’s solo here is mental and I love how Hannay and Boon shift the timing on the last 2 repetitions of the solo riff to a swinging old 3/4 beat. The outro has Kenny laying down some sweet Dave Gilmour. We all dig Pink Floyd … Gilmour is the man.”

Låten, provlyssna i spelaren strax söderöver, är hämtad från bandets kommande skiva ”Heart of the oak”. Denna progressivt riviga utgåva är väl värd att spana in för dem som gillar exempelvis Mastodon eller tidiga Baroness och släpps lös av Season Of Mist den 12 april.

https://soundcloud.com/season-of-mist/faith-and-oath

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB