Startsida / Inlägg

Tävling: Se Annihilator gratis i Stockholm

av Mattias Kling
Waters

Senast det begav sig? Ja, inte fan vet jag. Kan jag ju säga spontant, även om en sökning på nätet visar att det var så sent som för nästan exakt tre år sedan.

Sant är i alla fall att Jeff Waters skötebarn nästa år kan blåsa ut respektfulla 30 ljus på tårtan och därmed fira en karriär som fick en tumultartad smakstart i och med de klassiska fullängdarna ”Alice in hell” (1989) och ”Never, neverland” (1990) men som därefter snarare har varit ett respekterat referensnamn snarare än någon riktig publiksuccé.

Detta till trots har den fingerflinke bandledaren envist kämpat vidare och i slutet av augusti i år släpptes fjortonde fullängdaren ”Feast” via UDR Music. Och vet ni vad? Nämnda platta följs rent chockerande originellt nog upp av en ganska så omfattande vända på vägarna.

Den 3 november når denna turné, påpassligt nog kallad ”Feast over Europe”, huvudstaden och Klubben. Och det är just denna spelning som en bloggläsare kan glida in på helt gratis. Knappast en usel deal, som blir ännu bättre av att hen även får lägga vantarna på ett helt eget exemplar av senaste studioalbumet.

Och därmed över till ren formalia, sånt som alltid brukar följa på ett generöst erbjudande. Jag önskar nämligen att du svarar på nedanstående fråga och följer övriga anvisningar noga. Misslyckas du på något sätt – då åker bidraget i papperskorgen. Hårt men jävligt rättvist också.

I alla fall, frågan då: Med tanke på den nu stundande storhelgen kommer en ju osökt att tänka på den klassiska slasherfilmen ”Alla helgons blodiga natt”, en rulle som i sig födde en hel blodkladdig genre. Nästan lika ikonisk som filmen i sig har själva ledmotivet blivit, och det har exempelvis samplats av Devin Townsends Strapping Young Lad i låten ”Room 429” från makalösa ”City”-plattan samt använts av svenska Raise Hell i låten ”Hellborn”. Tufft så – men vem skrev egentligen detta knivskarpa keyboardstycke.

Jag vill ha ditt svar i ett mejl döpt till ”Who the fuck is Alice?” senast i morgon, den 31 oktober. Dundra in detta till mig på adressen mattias.kling@aftonbladet.se så är du med i leken.

Vem vet, det kanske till och med blir någon bonusvinst för de som inte har superturen på sin sida.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB