Startsida / Inlägg

Exklusiv tävling: Vinn träff med Biffy Clyro i Stockholm på onsdag

av Mattias Kling
Denna trio önskar hälsa på just DIG nu på onsdag.
Denna samling önskar hälsa på just DIG nu på onsdag.

Rocktrion, härstammande från länet Ayrshire i sydvästra Skottland, gillar Hårdrocksbloggen och dess läsare. Det kan tyckas vara ett omotiverat självhävdande påstående så här på fredagmorgonen, men detta bröstspännande är icke desto mindre korrekt.

Det här är nämligen andra gången i år som Biffy Clyro öppnar generositetsbörsen och bjuder in till exklusiviteter. Senast det begav sig, i februari, firade gruppen releasen av dubbelskivan ”Opposites” och två Sverigekonserter genom att bjuda några läsare på gratis entré till gigen i Göteborg och Stockholm (det sistnämnda var väldigt trevligt och svettigt på ett fullsatt Berns).

Vad sägs om att vi tar och toppar det erbjudandet lite?

Ganska så ”hurra”, får jag hoppas.

I samarbete med Live Nation kan jag nämligen i dag erbjuda en så kallad meet-and-greet med bandet, strax före dess gig på Arenan i Stockholm nu på onsdag, den 6 november. Det innebär att en tävlande får ta med sig en vän (biljetter för båda ingår om sådana inte redan finns) till Fryshuset och skaka tass med Simon Neil och tvillingarna Johnston strax innan de äntrar scenen. Och som en extrabonus slänger vi med ett exemplar av senaste studioskivan i lyxig cd/dvd-utgåva. Bara för att vi vill. Och för att vi kan och har möjlighet.

Ren formalia: Jag vill ha ditt svar senast nu på måndag morgon, den 4 november. Så fort jag har checkat in på jobbet efter helgvilan, så nära nio det är möjligt, stänger jag tävlingen och drar en vinnare. En person som är klurig nog att pricka in rätt svar på följande fråga:

Biffy Clyro är inte direkt kända för att slänga sig med coverversioner i onödan. Det går emellertid att hitta en viss rapmetallåt, i original släppt 1992, i akustisk liveversion på skiva. För att kamma hem tävlingen vill jag därför veta vilken grupp och låt det handlar om. Som gjorde originalinspelningen alltså.

Klura på svaret och plita ner det i ett mejl döpt till ”Saken är Biffy!” till mig på adressen mattias.kling@aftonbladet.se senast ovan angivna datum. Av rent logistiska skäl behöver du även uppge namn, adress och telefonnummer så att Live Nation kan styra upp mötet utan att behöva blanda in mig.

Som alltid – lycka till.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ebbe Jonsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB