Startsida / Inlägg

Saker du behöver i ditt liv just i dag: Dust Moth

av Mattias Kling
Sextetten anlände lite för sent till beachpartyt, men såg i alla fall till att klä sig efter förutsättningarna.
Sextetten anlände lite för sent till beachpartyt, men såg i alla fall till att klä sig efter förutsättningarna.

Det torde inte komma som någon nyhet för återkommande läsare, men kan tålas att påpekas ännu en gång: Jag skriver emellanåt om saker som inte ens med den godaste mariginal kan räknas in under hårdrocksbegreppet.

Kanske för att jag är så untrue att jag inte roterar hela min musikaliska värld runt metal, måhända beroende på att bra musik är bra musik. Oavsett genre.

Det senaste bidraget i denna emellanåt brokiga utsvävningsserie kommer från en så kallad supergrupp som tänjer på nämnda begrepp så långt det går. För visst, att vi i Dust Moth hittar musiker som tidigare har medverkat i exempelvis These Arms As Snakes, Narrows, Minus The Bear samt XVIII Eyes triggar säkert igång intresset hos någon. Men några referensgrupper handlar det knappast om. Då torde allmänlyssnaren kanske mest haja till på keyboardisten Matt Bayles namn. Som mixerbordscommander har han nämligen översett album med exempelvis Mastodon, Botch, Isis och The Sword för att nämna några, samt även assisterat inspelningarna av Alice In Chains självbetitlade skiva, Soundgardens ”Down on the upside” och Deftones ”Around the fur”.

Just den sistnämnda studioinsatsen är väl också den som på något sätt kan tänkas vara bidragande till hur just Dust Moth låter. Väldigt mycket mer än att gruppen förra året släppte en singel vid namn ”Toto”, i alla fall. Det känns som att Chino Morenos mest vemodiga sida vilar över en stor del av ”Dragon mouth. Övriga referenspunkter går även att finna i Jesu, Khoma, Junius, PJ Harvey eller ett väldigt osludgeight Kylesa, om så önskas.

Väldigt vacker musik, icke desto mindre. Som gjort för en mysig vårdag då inte ens området runt Centralstationen i Stockholm känns likt en ångestklump i magen. Och bara det är ju en stor prestation.

Lyssna själva på ”Dragon mouth” här i spelaren nedan. Och kasta er sen över till sextettens Bandcampsida för närmare bekantskap med bandet. För det är ju precis vad du behöver, just i dag.

at the gates Cd recensioner death metal europe festival getaway rock gästblogg hårdrock in flames iron maiden metal metallica motörhead punk Rock slayer spotify sweden rock thrash metal tävling
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB