Startsida / Inlägg

Hej lycka!

av Linnea Molander

Hallå och välkommen hit!

Linnea heter jag är och din guide i lyckodjungeln. För visst är det en liten djungel? Få ord är väl lika slitna som just lycka (det skulle väl vara coach då, men det får blir ett annat blogginlägg) men det är hög tid att ändra på det nu! Det får vara nog med lyckomyter, missförstånd och sagoassoiciationer. Det är hög tid att sprida en verkligare bild av vad lycka faktiskt är och hur det fungerar.

För så krångligt är det faktiskt inte, och verkligen inte mystiskt. Numera finns det massor av kunskap och forskning om lycka, välbefinnande och vad som får människor att må bra (och allt häftigt som händer i hjärnan och kroppen när vi gör det). Här på bloggen tänker jag dela med mig av den kunskapen. Det känns himla roligt för under hela min utbildning var det en tanke som konstant ekade i mitt huvud: det här behöver alla känna till!

Hittills har jag delat min kunskap främst som frilansjournalist och skrivit om positiv psykologi och lyckoforskning i bland annat Aftonbladet Wellness. Nu känns det superkul att samtidigt blogga och kunna vara mer personlig och reflekterande än när jag skriver artiklar. För även om det finns massor av cool forskning att rapportera om är det tillämpningen av den i vardagen som gör skillnad. Men att veta vad man ska göra är ju inte alltid samma sak som att det blir gjort. Därför kommer jag skriva mycket om små små ändringar som kan göra stor stor skillnad över tid.

Vill du börja mosa myter och missförstånd om lycka redan nu kan du spana in den här artikeln jag skrev i Wellness i våras.

Skärmavbild 2013-10-10 kl. 12.30.03

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB