Startsida / Inlägg

Inspireras och lär av de som kan mer än du

av Linnea Molander

För ett tag sedan var jag med på en pokerkväll med rätt erfarna spelare. Själv är jag på den nivån att jag behöver en fusklapp för att veta om kåk är bättre eller sämre än stege så man kan väl lugnt säga att jag inte hade någon jättechans att vinna. Däremot var det en fantastisk möjlighet att ha en massa kul och att bli en skickligare pokerspelare. Få saker är så utvecklande som att göra något tillsammans med människor som är bättre än du är – under förutsättning att du gör det med avsikten att lära dig och inspireras istället för att jämföra dig!

poker

Vi har alla möjligheter att bli extremt skickliga på i princip vad som helst om vi ägnar tillräckligt mycket tid åt det. Är någon annan bättre än du på något beror det vanligtvis på att hen har prioriterat annorlunda och övat mer. Det kan du också göra. Vill du bli bättre på något får du helt enkelt se till att göra mer av det.

Detta kan låta självklart, ändå är det så himla lätt att blanda ihop ”göra bättre” med ”vara bättre”. Men nej, ditt personvärde är aldrig beroende av vad du presterar. Det du övar på blir du bra på och ditt värde som person är konstant oavsett vad du presterar.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB