Startsida / Inlägg

Mörkt

av Linnea Molander

Jag tittade ut genom fönstret igår och blev helt ställd över att det enda jag kunde se var en svart vägg av mörker. Ska detta vara min utsikt i ett halvår nu? Kändes inte jätteinspirerande om jag ska vara ärlig…

mörkt

Men lyckoforskarna har faktiskt inte hittat något samband mellan soligt väder och lycka, de länder som kommer i topp på internationella lyckomätningar ligger oftast i Skandinavien. Däremot finns det samband mellan välbefinnande och sånt vi ofta gör på sommaren, som att vara utomhus, stressa mindre och umgås mer. Lyckligtvis är det ju saker du kan göra på hösten och vintern också.

Min priolista för att hålla välbefinnandet högt under vintern ser ut så här:

Träna. Bästa quick-fixen för välbefinnandet. 30 minuter i skogen eller på gymmet kan vända upplevelsen av hela min dag, få mig att tänka klarare och gör mig mer kreativ.

Sova. Hela naturen går in i vila under hösten och vintern så varför blir jag förvånad när även min energi blir lägre? Vill kroppen sova ska den få göra det. D-vitamin är bra också.

Planera in sociala aktiviteter. Få saker får oss att må så bra som att träffa människor vi gillar, men det är lätt att fastna i soffan när allt är mörkt och kallt, och man dessutom är trött. Att ha något inbokat att se fram emot gör att det blir av och det är också njutbart och uppiggande att ha något att se fram emot och längta lite efter, tex en fika med en vän, en utflykt/resa eller ett biobesök mitt i veckan. Var inte rädd för att planera in saker långt fram i kalendern, om det är något du kan vara helt säker på är det att tiden kommer gå.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB