Startsida / Inlägg

Lyckliga nyårslöften

av Linnea Molander

Sista chansen nu för den som fortfarande sitter och finurlar på mål att sätta upp inför det kommande året. Om du vill fokusera på att öka ditt välbefinnande och höja lyckonivåerna under 2014 kan jag rekommendera att du bestämmer dig för att prioritera något av följande områden:

Socialisera mera. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – att umgås ofta och mycket med människor du gillar och har en autentisk, öppen och ärlig relation med är mums för välbefinnandet och en av de viktigaste förutsättningarna i ett lyckligt liv. Och det vet du ju redan, men frågan är om du prioriterar det? Kanske kan ditt nyårslöfte vara att äta frukost med din bästa vän två gånger i månaden, styra upp en teater- eller bioträff med bästa vännerna fyra gånger under året, eller se till att du och din partner får tillräckligt mycket egentid.

Tacksamhet. Optimism-glasögonen kommer vara supertrendiga även 2014 (och för all framtid) så om du inte redan börjat använda dem är det dags. Kanske vill du föra tacksamhetsdagbok eller skapa en tacksamhetsvägg i ditt hem där du varje kväll sätter upp en post it-lapp med något du är tacksam för. Vill du ha pepp av en vän kan ni ha som gemensamt nyårslöfte att skicka ett sms till varandra varje kväll och berätta om något ni är tacksamma över den dagen.

Meditera. Meditation formar om hjärnan och ger dig bättre förutsättningar för fokus, lugn, stresshantering, positiva känslor, tacksamhet och medkänsla. Om du är nybörjare kan jag rekommendera dig att läsa en bok, gå en kurs, göra en googling eller se ett TED-talk. Det finns massor av spännande kunskap, forskning och information om meditation för den som är nyfiken. Men viktigast av allt är att du omsätter den kunskapen praktiskt i en meditationsform som känns bra och passar dig.

Mindre shopping. Materialism kan faktiskt stå i vägen för dina lyckokänslor. Personer som känner att de alltid kan skaffa mer är sämre på att njuta av de små glädjeämnena i livet som är jätteviktiga för välbefinnandet.

Träna. Inte för att bli snygg, smal eller något annat ytligt utan för att det får dig att må så himla bra. Hitta den träningsform som du tycker är allra roligast och GO FOR IT!

bild-14

HAPPY NEW YEAR!

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB