Startsida / Inlägg

Lyckojulkalender #15 Skratta

av Linnea Molander

Det är inte så himla krångligt som många tror att vara på gott humör. Ibland undrar jag om människor helt enkelt har glömt bort hur man gör när man har skoj, eller bara missat att det är viktigt. Det uppfattas lätt som lite oseriöst eller pinsamt att vara lättroad, munter och glad i sinnet men så är det ju definitivt inte, vilket jag skrivit om tidigare bla här, här och här.

Jag har upptäckt att min dag blir mycket härligare om jag dansar lite till musiken jag har i hörlurarna när jag åker tunnelbana, skämtar med personen i kassan eller gör ett hoppsaskutt när jag går på stan. Nån kan säkert tycka att det är pinsamt, det tyckte jag också i början, men roligheten vinner snabbt över pinsamheten.

När man forskar på effekten av positiva känslor och vill få försökspersoner på gott humör för att kunna testa dem brukar forskarna lösa det med något så enkelt som ett roligt filmklipp. Här är två av mina favoriter, länka gärna till dina.

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB