Startsida / Inlägg

Meditera mera (eller i alla fall lite)!

av Linnea Molander

Jag var länge väldigt väldigt skeptisk till meditation. Jag hörde förstås allt bra som både vänner, experter och forskningsrapporter berättade om de goda effekterna av meditation men bara tanken på att sitta still och göra ingenting gjorde mig rastlös. Så jag gick miste om de goda effekterna.

Sakta men säkert har dock mitt intresse för meditation ökat de senaste åren. Iaf så länge jag slipper kalla det meditation, det ger mig fortfarande lite för starka prettovibbar, men jag sitter gärna still och blundar och andas en stund varje dag. Och jag märker stor stor skillnad. Jag blir klar(are) i huvudet, betydligt lugnare och nästa steg känns lite självklarare om jag står inför en utmanande situation. Och det motiverar mig att fortsätta.

Det är ungefär som fysisk träning. Jag var länge väldigt osugen även på det (”jobbigt och tråkigt”) men i takt med att jag upptäckt effekterna känns det inte längre som ett alternativ att låta bli.

Dessutom visar forskningen att precis som att fysisk träning är supereffektivt mot stress, oro, depression, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter mm så har meditation visat sig ha liknande effekter. Båda sakerna gör dig dessutom lyckligare! Du kan läsa mer här och klickar du på bilden kommer du till en artikel jag skrivit om meditation.

Skärmavbild 2014-03-03 kl. 15.27.56
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB