Startsida / Inlägg

Sårbarheten

av Linnea Molander

Brene Brown är verkligen i ropet. Hennes fantastiska bok Daring Greatly har precis kommit ut på svenska med titeln Mod att vara sårbar (rekommenderas varmt!), hennes TED-talks är fortfarande några av de allra mesta sedda och hon håller web-baserade kurser i sårbarhet tillsammans med Oprah!

Skärmavbild 2014-04-25 kl. 16.00.57

Till och med i de svenska tv-sofforna pratas det om Brene och hennes forskning.  Sårbarhet är verkligen i hetluften just nu, och jag tycker att det är helt fantastiskt! Vi har så mycket att vinna på att öppna oss för varandra.

Skärmavbild 2014-04-25 kl. 16.19.41

Som coach får jag möta människor i ett väldigt sårbart tillstånd. De berättar personliga saker och öppnar sig helt på ett sätt som de kanske inte gör annars. De flesta som kommer till mig för coaching tror att de är ensamma om sina problem eller att något är fel på dem, när de har helt mänskliga problem och rädslor som vi alla delar. Men det spelar ingen roll att vi delar dem om vi inte vågar prata om det.

Men när vi vågar, wow, då händer det saker. Plötsligt kan vi komma nära varandra, känna igen oss i varandras upplevelser, befrias från känslan av att vara annorlunda och konstiga. Vi kan mötas. Det är skitläskigt att vara sårbar men det är värt det. Enda alternativet är ju att fortsätta känna sig ensam och konstig. Och det är förmodligen det enda som är ännu läskigare.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB