Startsida / Inlägg

Vadå lyckocoach?

av Linnea Molander

Precis som alla andra får jag ofta frågan vad jag jobbar med. Jag är inget fan av ordet lyckocoach för få ord är så slitna som coach och lycka men säger jag psykologisk coach som är min faktiska yrkestitel är det få som förstår vad det innebär.

Jag brukar därför börja med att berätta kort om min utbildning.

Jag har läst tre år på Sveriges enda coachutbildning på högskolenivå där jag studerade bl.a positiv psykologi, lyckoforskning, evidensbaserad coaching och tog en kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap (som handlar om hur hjärnan och tankarna påverkar varandra).

När jag sagt det fattas bara att jag svarar på vad jag faktiskt gör också, för den här kunskapen går förstås att tillämpa på mängder av sätt och områden (jag har kollegor som jobbar med allt från ungdomar, föräldrar och chefer till lärare, idrottsmän och arbetslösa).

bild

Mitt jobb består huvudsakligen av tre delar. Den första delen är coachingen där jag hjälper klienter att tillämpa dessa kunskaper praktiskt i sina liv för att må bättre.

Jag hjälper allt från VDar till studenter att öka sitt välbefinnande och hantera grubblande, överprestation och stress, och coachar singlar som vill ha hjälp med att skapa ett kärleksliv de trivs med, bryta destruktiva och ofta omedvetna relationsmönster och en gång för alla få svaret på frågan ”varför blir det alltid såhär?” och se till att det blir som de vill ha det istället.

Linnea föreläsare

Den andra delen är föreläsandet. Jag har föreläst om positiv psykologi och attraktion på skolor, arbetsplatser, organisationer, event, i nätverk och föreningar.

Skärmavbild 2014-01-22 kl. 12.52.47

Avslutningsvis delar jag med mig av min kunskap genom att skriva. Här på bloggen förstås, men också i en mängd olika tidningar. Mina artiklar om positiv psykologi, relationer och lyckoforskning har publicerats i Aftonbladet, Metro, Modern Psykologi, Skriva, Cosmopolitan, Topphälsa, Modern Psykologi, Allt om bröllop (en grubbelguide!), entreprenörsmagasin, hälsotidningar och till och med en chokladtidning!

Skärmavbild 2014-04-02 kl. 15.54.07

Om jag ska sammanfatta vad jag gör med en mening säger jag att jag coachar, skriver och föreläser om lyckoforskning och attraktionspsykologi. Frågor på det? 😉

Jag tycker jag har världens bästa jobb och det blir bara roligare hela tiden! 🙂

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB