Startsida / Inlägg

Självbilden

av Linnea Molander

Vad tänker du om dig själv? Ger du dig själv cred för att du är en härlig person, för saker du lyckas med och utmaningar du klarar av? Eller tar du sådant för givet och fokuserar mer på att anklaga dig själv för det som går mindre bra?

Vad du tänker om dig själv påverkar i allra högsta grad din livskvalitet. Forskning visar nämligen att vi lägger mer tid, energi och fokus på saker som matchar vår självbild. Om jag tycker att jag är otillräcklig på något område kommer jag vara mer benägen att ta till mig information som stärker den bilden än sådant som säger emot. Samma sak om jag tycker att jag är helt awesome.

Som du säkert förstår har du en hel del att vinna på att ha en stark och positiv självbild. I senaste numret av Wellness skriver jag mer om detta plus fem saker du kan göra för att stärka din självbild!

nr5_2014_ettanalmenaLITENs-1
 • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB