Piken inför heta klassikermötet

Lagkamrater på JVM – rivaler i hockeyallsvenskan. 

Inför det heta klassikermötet skickar Djurgårdens Liam Öhgren en passning till Södertäljes Albert Sjöberg. 

– Heads up, säger 18-åringen. 

För första gången sedan 2014 ställs Djurgården och Södertälje mot varandra i tävlingssammanhang. Scaniarinken kommer vara fullsatt och förväntningarna höga på det heta derbyt.

På isen ställs också två av seriens mest omtalade juniorer mot varandra – Djurgårdens Liam Öhgren och Södertäljes Albert Sjöberg. Öhgren valdes som nummer 19 i sommarens draft av Minnesota Wild och året dessförinnan lade Dallas Stars vantarna på Sjöberg.

– Fullsatt och derby, det kan inte bli roligare. Jag har aldrig spelat inför en fullsatt Scaniarinken, så det ska bli skitkul, säger Sjöberg till Sportbladet.

Lagkamrater i somras – rivaler i ligan

På fredag är de bittra rivaler – men så sent som i somras var de lagkamrater under JVM. Dessutom har de tränat ihop under ungdomsåren.

– Vi känner varandra ganska bra, så det ska bli kul. Det är alltid roligt att möta sina kompisar, säger Öhgren.

Matchen i matchen skapar extra krydda i en redan het rivalitet.

– Vi vet ju att efter en vinst så sjunger vår klack om Djurgården. Glöden är stor i stan så det vore extra skönt att vinna en sån match, säger Sjöberg .

Piken inför matchen

Trots att de känner varandra både på och utanför isen har de inte förberett några tjuvknep för att få varandra ur balans.

– Jag har inte riktigt tänkt på något och han är stark mentalt. Men det går alltid att få motståndaren ur balans, säger Öhgren.

Men ett litet tjuvknep har han ändå, inför matchen skickar han en passning till sin landslagskollega.

– Heads up, säger Öhgren.

Sjöberg är inte sen på att svara när han får höra om piken.

–  Jag får väl säga se upp jag med, han kommer bli tunnlad, säger han med ett skratt.

 

 

 

 

 

 

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund