Profilerna bakom Kristianstads seger mot Djurgården

Bortapremiär mot Djurgården på Hovet.
Då klev profilerna Dennis Svensson och Malte Sjögren fram och visade vägen för Kristianstad.
Med varsitt mål sköt de alla tre poäng till Skåne.

– Det jag fick se idag gjorde mig riktigt glad, säger tränare Mikael Gath efter matchen.

Bortalaget fick en flygande start på matchen och efter åtta minuter klev KIK-fostrade Dennis Svensson fram och prickade in 1–0 med en retlig puck som smet mellan benen på Djurgårdens Matthew Galajda i mål.

– Det är väl inte världens hårdaste skott, men även den gick in, säger Dennis Svensson till C More.

Kort därpå utökade Pontus Netterberg innan det var dags för Djurgården att kliva in i matchen. Målskytten från premiären Wiktor Nilsson skickade in reduceringspucken bara en minut senare.

Slog till med en projektil

Efter sex minuter i den andra perioden fick trotjänaren Malte Sjögren på en riktig projektil i boxplay som borrade in sig i nättaket bakom Galajda som innebar 3-1.

– Det var en jobbig period för oss och vi drog på oss mycket utvisningar och blir tillbakatryckta. Vi lyckas få med oss en i shorthanded vilket var välbehövligt, säger tränare Mikael Gath.

Det skulle dock bli nerv i matchen. Efter att KIK dragit på sig flera utvisningar klev Kevin Karlsson fram och skickade in 3–2 redan efter dryga minuten i tredje perioden.

”Lika orolig inför varje match”

Trots att Dif forcerade i slutet lyckades man inte få in någon kvittering. Istället fastställde bortalagets Robin Carlsson slutresultatet till 4–2 i öppen kasse.

– I dag fick vi vår första riktigt värdemätare och det jag fick se idag gjorde mig riktigt glad, säger Mikael Gath.

Kristianstad toppar nu hockeyallsvenskan efter två omgångar, men Gath vill inte medge att laget etablerat sig på riktigt.

– Nej det vet jag inte. Vi tänker inte så riktigt. Jag är lika orolig inför varje match. Men vi hade noll poäng efter sex matcher förra året så vår start i år gör att man sover lite bättre, säger han.

För Dennis Svensson innebar matchen också en återkomst till Hovet. Säsongen 18/19 värvades han in till det lag som tog sig hela vägen till final i SHL, men det lägger han ingen större vikt vid.

– Jag kom rätt sent hit men fick vara med på en otrolig resa när jag var här. Det uppskattar jag väldigt mycket, men nån återkomst vet jag inte riktigt.