Assistkungen bakom allt i Modos nya seger

David Bernhardt, 24, har fått en hysterisk start på säsongen.
Modobacken toppar assistligan efter kvällens trepoängsmeny.
– Jag hade två matcher där jag hade en liten torka, men i dag var det bra igen, säger han efter 3–2-segern mot Kristianstad.

I våras förhandlade David Bernhardt med Frölunda in i det sista innan SHL-klubben plötsligt drog sig ur. Det gjorde att den 24-årige stockholmaren blev kvar i Modo och hockeyallsvenskan.

Det går inte direkt att påstå att den uteblivna flytten påverkat backen negativt. I ett Modo som leder serien har poängen rasslat in i strid ström för Bernhardt.

När Övikslaget under fredagskvällen besegrade Kristianstad i toppmötet med 3–2 stod backen för assist på hemmalagets samtliga mål.

– Jag hade två matcher där jag hade en liten torka, men i dag var det bra igen. Det är skönt när man får de där enkla poängen också. Superbra match i dag och skönt att kunna bidra med tre passningspoäng också, säger spelaren som är tvåa i den totala poängligan med 3+8 efter åtta omgångar.

Kristianstad tog ledningen i matchen genom Aleksi Ainali men tre raka hemmamål av Oscar Pettersson, Filip Sveningsson och Josh Dickinson vände på matchen. Modo toppar serien på 19 poäng efter åtta omgångar.

– Det är jätteskönt. Vi vet att de ligger bra till och kämpar varje match så det var jättesköna tre poäng faktiskt. Allt är skönt nu och harmonin i laget är bra. Vi viker inte ner oss även om vi förlorar en match, avslutar han.

Simon Norberg

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund