Bergvik självkritisk efter mardrömsdebuten: ”Tar på mig det”

Första matchen för säsongen.
Då gick allt snett för Fredrik Bergvik i SSK:s mål.
Redan efter första perioden blev han utbytt.
– Jag tar på mig det här, säger han till Sportbladet.

I 08-derbyt borta mot AIK fick Södertäljes målvakt Fredrik Bergvik chansen från start för första gången den här säsongen. Men det blev en mardrömsstart för 27-åringen. Redan efter drygt fem minuter ledde AIK med 2–0 och efter första perioden hade de gjort ytterligare ett.

– Det första målet var ett ihopslag. Den ska man ju ha alla dagar i veckan, men jag tappar den i en och en halv sekund och den gick in. Sen efter det gör de två snabba mål och det är långt ifrån godkänt, säger en självkritisk målvakt och fortsätter:

– Jag tar på mig det här helt och hållet.

Hur påverkar det dig att ha en sådan här prestation i din första match för säsongen?

– Det spelar ingen roll om det är första matchen eller den tionde, har man en dålig match så gäller det att studsa tillbaka. Ibland har man dåliga dagar och idag var en riktigt dålig dag för mig.

Inför den andra perioden fick Bergvik inte spela vidare. Tränare Magnus Bogren skickade in Nikita Tolopilo mellan stolparna.

– Det är helt förståeligt, ligger man under med 3–0 så måste man få till en förändring, säger Bergvik.

Tyckte du det var rätt beslut?

– Jag förstår hans beslut.

Hur går du vidare från det här?

– Det gäller bara att studsa tillbaka, man har haft dåliga dagar förut.

För SSK:s del hjälpte det föga med ett målvaktsbyte. Tolopilo släppte in två mål och matchen slutade 6–3 till AIK efter ett mål i öppen kasse.

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund