Djurgården vann efter galen soloräd från Kevin Karlsson

Andra länsderbyt på en vecka – då vann Djurgården på nytt. 
Stockholmslaget vände underläge till seger efter en galen soloräd från Kevin Karlsson.
– Det påminde lite om en juniormatch, säger målskytten om matchen som svängde fram och tillbaka. 

Efter två perioder låg Djurgården under mot SSK i det heta klassikermötet på Hovet. Då klev Kevin Karlsson fram med en galen soloräd från egen zon som bäddade för en ny seger för Djurgården.

– Jag hade bra fart och tänkte att jag skulle utmana backen. Sedan hade jag lite tur att den gick in mellan benen, säger Kevin Karlsson till Sportbladet.

Södertälje fick till slut göra mål i powerplay

Men det var Södertälje som hade ledningen under stora delar av matchen. Efter att SSK kvitterat genom Christopher Liljewall i den andra perioden klev Emil Alba fram och skickade in 2–1 till gästerna i powerplay. Ett viktigt sådant för SSK som inte hade lyckats göra ett enda mål i spelformen trots 14 försök på de inledande matcherna.

– Vi har haft det tufft där, men det har bara inte studsat in. Nu fick vi ett enkelt och smutsigt mål som var jätteviktigt. Det har varit ett problem, men den knuten knöt vi upp idag, säger Jacob Dahlström efter matchen.

Stod för en galen soloräd

Det var dock långt ifrån över. Djurgården kvitterade genom John Norman, innan SSK tog ledningen på nytt genom just Jacob Dahlström.

Då drog gästerna på sig flera utvisningar och bjöd in Dif i matchen igen. Daniel Brodin kvitterade i spelformen innan Kevin Karlsson som bekant och gav hemmalaget ledningen, även det i powerplay.

– Vi har fem utvisningar idag. Det går inte att ta bort alla, men jag tycker att några är lite halvsköna, lite billiga. Vi måste tajta till och dra ner på utvisningarna, det är inget att snacka om. Jag vet inte vad vi ska göra på två eller tre utvisningar idag, det går inte att komma undan dem, säger Södertäljes assisterande tränare Mattias Zackrisson.

Ett sent mål från SSK tog dock matchen till förlängning. Där klev Kevin Karlsson fram igen. Han serverade Tim Söderlund som styrde in pucken och fixade två poäng till stockholmarna.

– Det var en svängig match. Det påminner lite om en juniormatch, men skönt att vi kommer vinnande ur den, säger Kevin Karlsson.

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund