Hockeyallsvenska svepet: Ny show av stjärnan

Tre blytunga poäng

Björklöven har haft allt annat än en lyckosam start på säsongen och bara tagit fyra poäng på de inledande fyra matcherna. Ikväll ställdes de mot nykomlingen Östersund i en match de bara var tvungna att vinna. Trots att jämtarna hängde med länge lyckades Björklöven till slut vinna med hela 7–3. Tre blytunga poäng in på kontot och nu kan Umeålaget andas ut en kort stund – redan imorgon väntar hett möte mot Modo.

Studsade tillbaka efter bottennappet 

Västerås har blandat och gett i inledningen av säsongen. I senaste matchen mot Modo var de totalt utspelade och förlorade med hela 7-1. Ikväll ställdes de mot en tuff uppgift när de tog sig an BIK Karlskoga på bortaplan. Då visade de på styrka och besegrade värmlänningarna med 4–2.

Succén fortsätter för Kristianstad

Senast en snöplig förlust med 1-0 efter att skåningarna inte lyckats få hål på Lindbom i Djurgårdens mål, trots att de sköt 47 (!) skott. Mot Vita Hästen tog de sig tillbaka på vinnarspåret när de besegrade östgötarna med 4–2 och tog tre nya poäng . Nu är KIK bara ett poäng bakom serieledande Modo.

Ny show fån Västerviks stjärna 

Västervik var illa ute i smålandsderbyt mot Tingsryd. Med mindre än fyra minuter kvar att spela hade Taif ledningen och gasade mot seger. Då klev Västerviks stjärnförvärv Daniel Brickley fram och levererade – igen. Först kvitterade backen i powerplay, innan han klev fram och avgjorde i förlängningen – även det med en man mer på banan. Tidigare i matchen hade han svarat för en assist och nu har amerikanen gjort tre mål och sju assist på de inledande fem matcherna.

Mora stod emot Modos offensiv – men föll ändå

Modo har inlett säsongen strålande och fullkomligt öst in mål. På de inledande fyra matcherna har laget gjort 24 mål, men mot Mora blev det inte lika frejdigt. Modo lyckades bara få in två puckar bakom Andreas Ljunggren – men vann ändå. Slutresultatet skrevs till 2–1.

AIK Almtuna Björklöven Djurgården Hockeyallsvenskan Karlskoga Kristianstad Modo Mora Oscar Pettersson Södertälje Tingsryd Vita Hästen Västervik Västerås Östersund